понеділок, 8 серпня 2022 р.

Шишацький суд засудив чоловіка за ухилення від мобілізації на 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком

Шишацький районний суд засудив чоловіка за ухилення від призову за мобілізацією на 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.


З матеріалів судової справи відомо, що чоловік розлучений, на утриманні має двох дітей, перебував на обліку військовозобов`язаних четвертого відділу Миргородського районного ТЦК та СП у селищі Шишаки. 

Будучи належним чином повідомленим про наслідки неявки за загальною мобілізацією, 24 травня 2022 року він прибув до місцевого відділу ТЦК та СП та пройшов військово-лікарську комісію, якою був визнаний придатним до військової служби.

18 червня 2022 року чоловік відмовився від отримання повістки про явку до четвертого відділу ТЦК та СП на 6:00 годину 20 червня 2022 року, про що офіцер обліку мобілізаційної роботи відділу ТЦК та СП склав акт "Про відмову в отримані повістки", який в подальшому затвердив начальник четвертого відділу ТЦК та СП.

20 червня 2022 року о 6:00 годині обвинувачений без поважних причин, діючи умисно, усвідомлюючи карність своїх діянь, з метою ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, не прибув до відділу ТЦК та СП.

Допитаний у судовому засіданні чоловік свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336  ККУ (ухилення від призову за мобілізацією) визнав повністю, щиро розкаявся, підтвердив обставини вчинення інкримінованого йому злочину.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого, суд визнав щире каяття. Обставин, що обтяжують покарання, суд не встановив.

Відомо, що обвинувачений на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, за місцем проживання характеризується як особа, на яку не має компрометуючих матеріалів, раніше не судимий.

Вирішуючи питання про призначення покарання, суд врахував тяжкість вчиненого кримінального правопорушення, яке класифікується як нетяжкий злочин, дані про особу винного, а також наявність обставини, що пом`якшує покарання та знижує ступінь тяжкості вчиненого злочину, прийшов до висновку про призначення покарання у вигляді позбавлення волі, що передбачено санкцією статті 336 ККУ, та вважав за можливе звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням.

У своєму Вироку 3 серпня суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 ККУ, та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

На підставі статті 75 ККУ, звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 2 роки, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

У відповідності з вимогами статті 76 ККУ, на чоловіка поклали наступні обов`язки:
- не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації;
- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, або роботи;
- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Шишацький районний суд Полтавської області.





Для подальшого існування видання "Шишаччина" нам потрібна Ваша підтримка!

Вартість однієї кави - 10 грн від кожного - допоможе нам працювати далі.

Дякуємо кожному, хто підтримує нас!

Реквізити для донатів та допомоги:

₴грн 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴грн 💳 Приватбанк 4149 6293 5297 3200

€вро 💶 UA623052990000026200885240769

4 коментарі:

  1. "на утриманні має двох дітей". !!! І нащо таке покарання????

    ВідповістиВидалити
  2. Зато тепер точно броня від призову на два года

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якщо не йолоп 2 роки достатньо щоб оформиться документально як батько-одинак,тодi бронь буде до повнолiття наймолодшоi дитини,якщо звiсно закон не помiняють

      Видалити
  3. Якщо двое дiтей на утриманнi треба було не чекаючи повiстки оформляться як батько-одинак,а не чекать коли жарений пiвень у дупу клюкне

    ВідповістиВидалити