вівторок, 2 серпня 2022 р.

ГЕНДИРЕКТОР "АГРОЕКОЛОГІЇ", ЯКИЙ СКОЇВ СМЕРТЕЛЬНУ ДТП, ОТРИМАВ УМОВНЕ ПОКАРАННЯ

Гендиректор ПП "Агроекологія" Гліб Лук’яненко, який у січні скоїв смертельну ДТП поблизу Опішні, уклав угоду із рідними загиблого та звільнився від покарання з іспитовим строком.


У січні 2022 року гендиректор ПП "Агроекологія" Гліб Лук’яненко за кермом Toyota Land Cruiser, обганяючи вантажівку, скоїв смертельну ДТП - виїхав на зустрічну смугу та протаранив легковик Volkswagen Jetta, водій якого загинув на місці.

Аварія сталася 30 січня, близько 13-ї години, на автодорозі поблизу села Миколаївка Опішнянської громади.


Toyota Land Cruiser, на якій була скоєна ДТП - власність ПП "Агроекологія". Приватне підприємство займається органічним землеробством у Шишацькому та Зіньківському районах. 

Засновником "Агроекології" є Герой Соціалістичної Праці, Герой України Семен Антонець. Гліб Лук’яненко є його онуком.

Після ДТП водія забрала швидка і доставила до першої міської лікарні Полтави. Як зазначили свідки, він не отримав значних травм і самостійно дістався додому.


1 лютого в Октябрському райсуді Полтави Глібу Лук’яненку обрали міру запобіжного заходу - домашній арешт у нічний час.

Під час досудового розслідування між прокурором, Лук’яненком та рідними загиблого уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з нею, Лук’яненко визнав себе винним та співпрацював зі слідством. 

Під час затвердження угоди, суд врахував обставини, що пом’якшують покарання - визнання вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та добровільне відшкодування потерпілій стороні завданого морального збитку.

31 травня Зіньківський райсуд Полтавської області виніс вирок винуватцю ДТП та призначив Лук’яненку 3 роки позбавлення волі, й позбавив права керувати транспортними засобами на 3 роки, але від відбування покарання звільнили з іспитовим строком на 3 роки. Також він має відшкодувати експертні витрати - 6 864 грн.


Нагадаємо, що перед цим, вночі 4 липня 2021 року за кермом іншої Toyota Land Cruiser Гліб Лук’яненко зніс цегляний паркан біля Кадетського корпусу в Полтаві та втік з місця аварії.


Як повідомляє "Полтавщина", піля тієї ДТП суддя Октябрського райсуду Анатолій Савченко призначив винуватцю Глібу Лук’яненку лише 3 400 грн штрафу. Хоча, за залишення місця пригоди суд міг позбавити водія права керування на строк до 2 років - і тоді, можливо, водій Volkswagen Jetta залишився б живим.

Читайте також:

3 коментарі:

  1. Такий закон справедливості.
    Воно перший раз відкупилося, що і призвело до смерті невинної людини наступного разу.

    Країна мразів. Продажні судді, мажори-вбиці... Фу, бл......

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так i родичi загиблого теж продажнi раз пiшли на угоду

      Видалити
  2. Жах, отак і живем, одна корупція і безкарність, нема слів

    ВідповістиВидалити