четвер, 4 серпня 2022 р.

ВИКОНКОМ СЕЛИЩНОЇ РАДИ РОЗШИРИВ ПОСЛУГИ ЦНАПУ ТА РОЗГЛЯНУВ ІНШІ ПИТАННЯ

Минулого тижня у Шишаках відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради, на якому розширили перелік послуг ЦНАПУ, затвердили виділення коштів на безкоштовні ліки та прийняли ряд інших рішень.

На початку засідання члени виконкому хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих з часу попереднього засідання на війні земляків - Саргія Гермасимова, Олександра Ружиленка та Артура Стецика.


Члени виконкому розглянули та ухвалили рішення з наступних питань.

1. Внесли зміни до Переліку адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП Шишацької селищної ради, додавши до існуючих 158 послуг ще 7. 

Це - реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок (без огляду); зняття з обліку транспортних засобів у зв’язку з вибракуванням їх у цілому; видача свідоцтва про реєстрацію колісних транспортних засобів для виїзду за кордон; видача тимчасового реєстраційного талона на право керування транспортним засобом; видача нового посвідчення водія на право керування транспортними засобами замість втраченого або викраденого; обмін посвідчення водія на право керування транспортними засобами (без складання іспитів); виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків транспортних засобів, які виготовляються на замовлення власників транспортних засобів, з видачею номерних знаків; перезакріплення індивідуального номерного знака.

Самі послуги запрацюють після відповідного навчання спеціаліста, який їх надаватиме, та виконання певних організаційних процедур. Отож незабаром отримати перераховані послуги сервісного центру Міністерства внутрішніх справ можна буде безпосередньо у Шишаках, не витрачаючи час і кошти на поїздку до Миргорода.

2. Створили постійно діючу комісію з обстеження стану житлових будинків і приміщень у селах Соснівка і Бухуни.

3. Внесли зміни до фінансового плану КНП "Центр первинної медико-санітрної допомоги селищної ради" на 2022 рік, передбачивши додатково 1,4 млн грн на безкоштовні ліки.

4. Розглянули персональні питання по опікунству над дітьми та щодо дітей-сиріт.

5. Розгялнули звернення члена виконкому Віталія В'юна щодо ліквідації у Шишаках дошки пошани та створення на її основі меморіального стенду пам'яті полеглих на війні мешканців Шишаччини.

Як повідомив сам автор звернення на своїй сторінці у Facebook, під час обговорення питання виникла емоційна дискусія, тому він запропонував розділити питання ліквідації Дошки пошани і питання створення Меморіалу пам'яті Героям на дві частини і проголосувати за кожне окремо.

* По першому питанню:

На сьогодні "Дошки пошани" як такої уже не існує. Її переформатували у "Гордість громади", тому вона більше не несе у собі зв'язків з радянською історичною спадщиною. Мета "Гордості громади" - вшановувати кращих жителів нашого краю. Але в процесі обговорення ми вирішили не оновлювати її до закінчення воєнного стану, тому вона тимчасово буде прибрана.

* По другому питанню:

Виконком створив робочу комісію, яка буде вивчати, у який спосіб найдоцільніше вшанувати полеглих на війні наших земляків. Комісія повинна визначити усі деталі такого вшанування, так як це дуже чутлива тема, і вона буде вирішуватися виключно з рідними полеглих Героїв. Головою комісії обрали заступницю селищного голови Наталію Коротич, Віталія В'юна - її заступником.

Надалі комісія буде працювати над цим питанням. Не публічно. Остаточно прийняті рішення ймовірно оголосять уже після Перемоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар