середа, 17 травня 2023 р.

НА ШИШАЧЧИНІ ВПРОВАДЯТЬ ЕЛЕКТРОННІ КОНСУЛЬТАЦІЇ З ГРОМАДСЬКІСТЮ

Для залучення мешканців до здійснення місцевого самоврядування у Шишацькій громаді впроваджуватимуть публічні електронні консультації з громадськістю.


Е-консультації покликані:

- залучати членів територіальної громади до вирішення та узгодження питань місцевого значення;
- надати можливості для вільного доступу членів тергромади до інформації про діяльність органів місцевого самоврядування, посадових та службових осіб, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості їх діяльності;
- вивчати думки членів громади щодо діяльності органів місцевого самоврядування та посадових осіб;
- визначати оптимальні та ефективні шляхи вирішення питань, формувати концептуальні засади місцевої політики тощо. 

На сесійному засіданні 16 травня селищна рада затвердила "Положення про публічні електронні консультації з громадськістю з питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування".

Управління з питань персоналу, організаційної роботи та діловодства апарату виконавчого комітету селищної ради повинне створити на офіційному сайті громади розділ "Електронні консультації та опитування" з посиланням на вебпортал "Е-консультації" з підрозділами згідно з напрямками Положення. 

Доступ до адміністрування веб-порталу "Е-консультації" нададуть відповідним структурним підрозділам селищної ради для наповнення необхідною інформацією.

Е-консультації можуть ініціювати:

- селищний голова;
- староста, селищна рада;
- постійні комісії селищної ради;
- виконавчий комітет селищної ради, структурний підрозділ виконкому;
- виконавчий орган селищної ради.
- члени територіальної громади, представники громадських рад та інших консультативно-дорадчих органів, утворених при органах місцевого самоврядування, громадських об’єднань, благодійних організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, органів самоорганізації населення, недержавних засобів масової інформації *, інших непідприємницьких товариств та установ, легалізованих відповідно до законодавства. 
 
Терміни виконанання прийнятого селищної радою рішення не зазначені, тому час початку роботи сервісу невідомий.

* Зауважимо, що відповідно нового закону "Про медіа", в Україні більше не існує "засобів масової інформації". Замість цього поняття законодавці запровадили поняття "медіа". Тому дану норму положення депутати прийняли з помилкою, яка не відповідає діючому законодавству України.

Немає коментарів:

Дописати коментар