пʼятниця, 26 травня 2023 р.

НА ПОЛТАВЩИНІ ПОХОВАЛИ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА ЖАБ'ЯКА

У Полтавській громаді поховали захисника України Олександра Жаб'яка, котрий останні роки проживав на Шишаччині.


19 травня у Полтаві, біля Свято-Успенського кафедрального собору ПЦУ попрощалися з чотирма військовими. Серед них – Олександр Дмитрович Жаб’як, який кілька років проживав у селі Соснівка Яреськівського старостинського округу. Поховали Олександра у селі Витівка Полтавської громади. Про це повідомили у Шишацькій селищній раді.

Народився воїн 18 серпня 1984 року у Полтаві. Тут навчався у школі та професійно-технічному училищі. Потім проживав у Витівці, працював у місцевому товаристві механізатором. У Шишацьку громаду переїхав за кілька років до повномасштабного вторгнення. Працював будівельником у Полтаві та Києві.

Після 24 лютого 2022 року Олександр добровільно став оборонцем рідної землі. Спочатку долучився до охорони порядку у Шишацькій громаді, волонтерського патрулювання, а з квітня минулого року захищав Батьківщину безпосередньо на фронті. 

Був поранений, кілька місяців провів у шпиталі. Потім повернувся у стрій. Служив піхотинцем, згодом став старшим механіком-водієм артилерійської бригади.

Життя захисника обірвалося 16 травня неподалік села Федорівка Друга Бахмутського району Донецької області. Йому було 38 років.

Він був батьком чотирьох доньок і сина, дідусем двох онуків.

Шишацька громада висловлює щирі співчуття родині воїна! Вічна шана Герою!

Немає коментарів:

Дописати коментар