четвер, 3 серпня 2017 р.

ЦЕНТР ДОЗВІЛЛЯ У ГОГОЛЕВОМУ ВІДРЕСТАВРУЮТЬ РАНІШЕ ЗАПЛАНОВАНОГО СТРОКУ

Сьогодні представники Полтавської ОДА перевірили хід виконання робіт з реконструкції Центру дозвілля у Гоголевому на Шишаччині. Раніше це був будинок культури.


Відомо, що на барельєфах фасаду художник зобразить відомих на Полтавщині особистостей. Одним з них буде Микола Гоголь. Комісія доручила майстру обрати портрети цих людей та почати роботи.


До кінця року будівельники завершать усі внутрішні та зовнішні інженерні мережі. До початку холодів закінчать зовнішнє оздоблення та теплогенераторну кімнату. Заплановані на цей рік роботи виконають вже в жовтні-листопаді. Наступного року встановлять все звукове та світлове обладнання і фінішне оздоблення.


На другому поверсі Центру облаштують музей. В експозиційно-виставковій залі розміщуватимуть пересувні виставки. Щоб зробити повноцінну картинну галерею тут зроблять спеціальні заглибини. До ніш проведуть дроти для світлодіодів та додаткового освітлення експозиційної зали. На вікна почеплять жалюзі від надмірного світла.

На даху майбутнього Центру встанавлять сонячну електростанцію. Сонячні батареї забезпечать електроенергією весь комплекс. Для них вже встановили відповідні кріплення. У будівлі розмістять акумуляторну, через яку передаватиметься сонячна енергія. Сонячна електростанція заощаджуватиме електроенергію і зберігатиме природу.

Оновлена будівля стане не тільки енергоефективною, а й пожежобезпечною. Для цього відновлять стару водойму та зроблять другу, як це потрібно за правилами.

Будинок культури разом з музеєм за минулий рік роботи заробив 207 тисяч гривень, цього року — вже 200 тисяч грн. Центр дозвілля і надалі прийматиме великі мистецькі колективи та багато відвідувачів.


Робоча бригада випереджає графік. Вони закінчать будівельні роботи вже цього року, а оздоблювальні продовжать наступного. З листопада до березня об’єкт не реставруватимуть. Обладнання залишиться під наглядом охорони. У парковій зоні докладуть плитку і змінять стару альтанку, зведену за малюнками Миколи Гоголя.

Немає коментарів:

Дописати коментар