середу, 21 серпня 2019 р.

ВОДІЙ, ЯК НАСМЕРТЬ ЗБИВ ВЕЛОСИПЕДИСТА, ОТРИМАВ ІСПИТОВИЙ СТРОК

Водій вантажівки, який насмерть збив велосипедиста біля Михайликів, відбувся іспитовом строком. 


"Шишаччина" розповідала, що восени минулого року біля села Михайлики, на автотрасі "Опішня - Миргород" вантажний автомобіль насмерть збив 75-річного велосипедиста.

ДТП сталося 26 вересня, близько 21:30 години. За кермом вантажівки DAF перебував 55-річний чоловік. 


Тоді у Нацполіції повідомили, що розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України - порушення правил дорожнього руху, яке спричинило смерть потерпілого. Даний злочин карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років. 

Але, як стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, Шишацький районний суд призначив водію вантажівки 3 роки іспитового строку.

Обвинувачений у суді свою вину визнав повністю. Чоловік просив суд суворо його не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами, оскільки вантажні перевезення є основним видом його діяльності.

Суддя визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Але, на підставі ст. 75 (звільнення від відбування покарання з випробуванням) Кримінального кодексу України, водія звільнили від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки. Також суд скасував арешт автомобіля “DAF”.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар