неділю, 18 серпня 2019 р.

ШИШАЦЬКИЙ РАЙСУД ЗАКРИВ СПРАВУ КВАРТИРНОГО КРАДІЯ-РЕЦИДИВІСТА

Шишацький районний суд закрив кримінальне провадження щодо раніше судимого за квартирні крадіжки чоловіка, який вкрав майна у приватному будинку на півмільйона гривень. Апеляційний суд визнав це рішення незаконним.


Прокуратура Полтавської області скасувала незаконне судове рішення, відповідно якого Шишацький райсуд закрив кримінальне провадження стосовно мешканця Миргородараніше судимого за квартирні крадіжки, який викрав з помешкання ювелірні вироби та грошові кошти на суму майже в півмільйона гривень. 

Відповідно Єдиного державного реєстру судових рішень, раніше судимий за крадіжки Ярослав Куць заздалегідь підготувався до злочину. Розробив план зі зміною зовнішності, взяв із собою викрутку, рюкзак для викраденого та рацію для зв’язку, щоб його не могли розшукати за сигналом мобільного телефона.

19 березня 2018 року близько 10:20 Ярослав Куць приїхав до потрібного йому будинку на вулиці Яблуневій, 5, у селі Гаркушинці Миргородського району. Він зламав замок і потрапив у житло.

З будинку грабіжник викрав грошові заощадження у гривні та іноземній валюті, а також золоті прикраси, частина яких оздоблена дорогоцінним камінням. Загальна сума викраденого становить 445,8 тис. грн.

20 березня 2018 року зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 ККУ (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, вчинена у великих розмірах) та скерували обвинувальний акт до суду.


Підсудність кримінального провадження була визначена за Шишацьким районним судом Полтавської області.

За результатами підготовчого судового засідання головуючий суддя (ім'я не повідомляється) 22 листопада 2018 року кримінальне провадження закрив. Прийняте рішення мотивував тим, що обвинувальний акт складений прокурором з порушенням строків досудового розслідування.

5 лютого 2019 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Полтавського апеляційного суду скасувала рішення Шишацького райсуду та призначила новий розгляд справи. Але 21 березня 2019 року Шишацький райсуд знову закрив кримінальне провадження, посилаючись на закінчення строку досудового розслідування після повідомлення особі про підозру.



Принципово не погоджуючись із вказаним судовим рішенням прокуратура внесла апеляційну скаргу.

У апеляційній інстанції прокурор довів, що суддя, діючи у безпрецедентний спосіб, позбавив сторону обвинувачення подавати неспростовні докази вини зловмисника.

За наполегливої позиції органів прокуратури Полтавської області незаконну ухвалу Шишацького районного суду скасували, обвинувальний акт прокурора повернули на новий судовий розгляд у новому складі суду.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар