пʼятницю, 16 серпня 2019 р.

ФІНАНСОВІ ПІДСУМКИ ШИШАЦЬКОЇ ОТГ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2019 РОКУ

Шишацька громада - сьома в Україні за фінансовими показниками серед ОТГ з кількістю населення від 10 до 15 тисяч.


Експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні проаналізували показники фінансової діяльності 806 об’єднаних територіальних громад України за І півріччя 2019 року.

Аналізували дані, традиційно, за чотирма показниками:

• власні доходи на одного мешканця (співвідношення обсягу надходжень власних доходів до кількості мешканців громади);
• рівень дотаційності бюджетів (співвідношення обсягу базової чи реверсної дотації до загальної суми доходів громади без урахування субвенцій з державного бюджету);
• питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах громади (питома вага видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування в сумі доходів загального фонду без урахування трансфертів з державного бюджету);
• капітальні видатки на одного мешканця (співвідношення проведених капітальних видатків без урахування власних надходжень бюджетних установ до кількості мешканців громади).

Аналіз, як завжди, здійснювався з розподілом ОТГ по групах, залежно від чисельності їх населення, та вперше окремо виділено аналіз ОТГ створених на базі міст обласного значення.

Група 1 – ОТГ з чисельністю населення понад 15 тис. жителів;
Група 2 – ОТГ з чисельністю населення від 10 до 15 тис. жителів;
Група 3 – ОТГ з чисельністю населення від 5 до 10 тис. жителів;
Група 4 – ОТГ з чисельністю населення менше 5 тис. жителів;
Група 5 – ОТГ-міста обласного значення.

За наслідками діяльності І півріччя 2019 року 14 громад Полтавщини перебувають у двадцятці лідерів з фінансової спроможності.

Шишацька об'єднана територіальна громада, з населенням у 14,8 тис. жителів, потрапила до Групи 2. Загалом, до цієї групи ввійшли 124 ОТГ.

За сукупністю фінансових показників, Шишацька громада зайняла 7 місце серед 124 ОТГ з кількістю населення від 10 до 15 тисяч жителів.

Натомість, Шишацька ОТГ забагато коштів витрачає на утримання власного апарату. За цим показником вона знаходиться на 18 позиції. На потреби селищної ради і її структурних підрозділів спрямовується 16,3% бюджету.


Нагадаємо, що за підсумками 2018 року, Шишацька ОТГ зайняла 5 місце серед 103 громад України у своїй категорії.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар