середу, 21 серпня 2019 р.

КП "ТЕХКОМУНБУД" ПРИДБАЄ СОРТУВАЛЬНУ ЛІНІЮ ДЛЯ СМІТТЯ

Комунальне підприємство Шишацької громади "Техкомунбуд" придбає сортувальну лінію для твердих побутових відходів за 1 035 000 гривень.


Ми вже повідомляли, що КП "Техкомунбуд" Шишацької ОТГ планує придбати сортувальну лінію для твердих побутових відходів. Кошти на це комунальному підприємству нададуть обласний і селищний бюджети.

Нині вже відбулися тендерні торги, відповідно яких сортувальну лінію у Шишаки поставить полтавське ТОВ "Системи модернізації складів".

Представники підприємства повідомили, що сортувальна лінія для відходів складається з кількох процесів, частина яких виконується автоматизовано, а частина - із залученням ручної праці. 

Сміття по конвеєру подається в барабан грохота, що обладнаний шипами та перегородками для розривання сміттєвих пакетів, має отвори і постійно обертається. Побутове сміття висипається вниз через "лійки", а так звана корисна фракція – пластик та скло, придатні для подальшої переробки – поступає далі по конвеєру і відбирається вручну.

Виготовлене обладнання спочатку змонтують на території підприємства, де його підключають та перевіряють роботу. Потім конструкцію розберуть та у вигляді окремих блоків відтранспортують до місця встановлення. Остаточний монтаж відбудеться безпосередньо на місці і може тривати від кількох днів до місяця.

На Полтавщині таку лінію вже замовили у Гадяч – відносно невеликий грохот і два конвеєри обійшлися місту в 500 тисяч гривень.  Сортувальні лінії цього виробника також монтуються у Дніпрі, Дунаївській ОТГ Хмельницької області, а також у містах Польщі, Молдови та Грузії.

Відео Дунаївської ОТГ та ТОВ "СМС"

Нагадаємо, з 1 жовтня 2018 року у Шишаках працює полігон твердих побутових відходів, який побудували за 6 млн. гривень. У листопаді 2018 року проект Шишацької селищної ради щодо облаштування сортувальної лінії твердих побутових відходів переміг на обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад, завдяки чому отримає співфінансування на реалізацію з обласного бюджету.

Читайте також:

2 коментарі:

  1. Про що думають замовники сортувальної лінії за бюджетні кошти, плануючи встановити їх на полігоні ТПВ, публікуючи оголошення про «Пересувний модуль на колесах»?
    Ви плануєте цю лінію перевозити по полігону чи привозити до місця збирання відходів?
    Там мають працювати люди і працювати постійно. Для того щоб отримати дозвіл для роботи людей в кабіні, вона має відподати вимогам відділу охорони праці, СЕС та МНС.
    Щоб отримати такі висновки проходять відповідні випробовування, вібрації, шумів, відстаней згідно протипожежної безпеки та природнього денного освітлення.
    Як Ви думаєте, якщо зробити виміри вібрації чи будуть дотримані норми в пересувному модулі що стоїть на колесах? СЕС одразу скаже що це може привести до професійних захворювань працівників. Уявіть собі вібрацію в кабіні де працюють люди, працює сортувальний барабан та сортувальний транспортер і те все стоїть на колесах.
    Хоча якщо замовник має на меті просто формально виконати вимогу про те що забороняється захоронення несортованих ТПВ, і купує дешеву сортувальну лінію просто для галочки, що вона є, тоді перепрошую.

    ВідповістиВидалити