середу, 28 серпня 2019 р.

НА ШИШАЧЧИНІ ЗАПРАЦЮВАЛА ДОЇЛЬНА ЗАЛА, АНАЛОГІВ ЯКІЙ НЕМАЄ В УКРАЇНІ

28 серпня у селі Носи Шишацького району на базі СТОВ "Воскобійники" запрацювала нова доїльна зала з європейським обладнанням. Подібних в Україні немає, а у світі таких всього десять.


Доїльна установка типу “Карусель” марки GEA DairiRotor T8900 на 32 місця унікальна тим, що дояр стоїть на одному місці, а худоба сама під’їжджає до нього. На фермі все автоматизовано, за добу можна подоїти 1000 корів. Цикл доїння і ритм роботи нових апаратів досконаліший, ніж тих, які використовували раніше.


Вартість одного скотомісця – 4 тисячі доларів США. Увесь проект коштував 80 мільйонів гривень.

Ця модель доїльної зали перша в Україні та входить у десятку світових. Це торішня розробка. «Карусель» здатна саме себе діагностувати та калібрувати. Установка зроблена з нержавіючої сталі, має захист від пилу та води. За годину можна видоїти більше сотні корів.




"Сподіваємося на 30% дотацію від держави за урядовою програмою. За ці гроші ми побудуємо другу лінію. Я вірю у те, що наші дітки нарешті будуть пити якісне молоко. Сьогодні тваринництво - це соціальний напрямок, який має забезпечити розвиток нашої країни. І ми маємо зробити усе для того, аби люди не виїздили за кордон і залишалися працювати на місцях", – розповів Валерій Капленко.


У СТОВ «Воскобійники» 600 працівників. Крім корів, утримують телят та биків. Використовують голландський досвід. Щороку заготовляють 40 тисяч тонн силосу та 20 тисяч тонн сіна. Як зазначив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Роман Товстий, таке господарство – взірець для області.

Нині у господарстві 1 500 корів дійного стада. У планах - збільшити цей показник до трьох тисяч.

Керівництво СТОВ “Воскобійники” працює над застосуванням у виробництві нових прогресивних технологій, створенням нових робочих місць, розвитком соціальної сфери для громади. Ведеться будівництво осель для молодих фахівців підприємства. Це відкриває нові можливості для покращення якості життя, економічного зростання громадян України.

Дбає господарство і про школу. Її утеплили, облаштували комп’ютерний клас, спортивний зал і туалети.


Немає коментарів:

Дописати коментар