середу, 26 травня 2021 р.

СУД У ШИШАКАХ РОЗГЛЯДАТИМЕ СПРАВУ ПРО ВБИВСТВО МЕРА КРЕМЕНЧУКА ОЛЕГА БАБАЄВА

Полтавський апеляційний суд визначив, що справа про вбивство міського голови Кременчука Олега Бабаєва розглядатиметься у Шишацькому суді.


Справа про подвійне вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенко слухається в суді вже протягом більше 6 років.

Нагадаємо, 11 лютого 2014 року невідомий скоїв кілька пострілів у суддю Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенко, коли той повертався додому з роботи. Потерпілий помер у лікарні тієї ж ночі. Суддя Лободенко виносив рішення про накладення арешту на частину майна сім'ї директора телекомпанії "Візит" Олександра Мельника, проте не розглянув справу, бо загинув.

26 липня 2014 року мер Кременчука Олег Бабаєв був убитий з вогнепальної зброї недалеко від свого місця проживання. 


29 липня кримінальне провадження за фактом вбивства Бабаєва було перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.

2 вересня 2014 року міліція повідомила про затримання чотирьох підозрюваних у вбивстві Бабаєва.


Після того, як на початку 2021 року в судовому засіданні Гадяцького райсуду одна з суддів, яку призначили замість хворої судді, заявила самовідвід і колегія суддів його задовольнила, скандальну справу про вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенко відправили до апеляційного суду для визначення суду, який почне розглядати її заново.

Апеляційний суд вирішив, що справу розглядатиме Ленінський райсуд Полтави. Однак і в цьому суді не зрослося, і справа знову потрапила в апеляційний суд, який визначив, що судове провадження стосовно директора телекомпанії "Візит" Олександра Мельника і ще двох обвинувачених у вбивстві Олега Бабаєва і Олександра Лободенко передадуть для розгляду в Крюківський районний суд Кременчука.


Крюківський райсуд також не зміг розглянути справу, тому що судді брали участь у її розгляді раніше, дружили з убитим суддею Лободенко, і справа знову повернулося до апеляційного суду для визначення нового суду, який повинен розглянути справу з початку.

Суд у Полтаві визначив, що це буде Шишацький районний суд. Судове засідання відбудеться 2 червня о 10 годині.

УСЕ ПРО СУДИ НА ШИШАЧЧИНІ

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

"Шишаччина" - волонтерський медіа-проєкт, який існує виключно завдяки підтримці читачів. 

Ви можете подякувати авторам за безкорисливу роботу.

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар