понеділок, 31 травня 2021 р.

ШИШАЦЬКІ ГИРЬОВИКИ - ПРИЗЕРИ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ

Шишацькі гирьовики здобули срібну і бронзові нагороди на Чемпіонаті України серед юнаків.


З 20 по 23 травня на базі спортивного комплексу Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" відбувся Чемпіонат України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат, представлений чотирма віковими групами від 9 до 18 років. 

У змаганнях взяли участь 286 юнаків і юначок з 16 областей України. 

Серед них - і спортсмени Шишацької ДЮСШ. У віковій групі до 12 років - Максим Спиця. У групі віком до 16 років - Ярослав Маловічко. Обидва - учні Шишацької школи ім. В.І. Вернадського. Тренер - Анатолій Ігнатьєв.

За насиченою програмою трьох днів змагань учасники змагалися в таких номінаціях: класичне двоборство (поштовх та ривок двома руками почергово за 10 хвилин), поштовх довгим циклом за 10 хвилин (після кожного поштовху від грудей - щоразове опускання до рівня колін з черговим взяттям на груди), ривок однієї гирі протягом 12 хвилин з довільною зміною рук.

Захищаючи честь Полтавщини, наші хлопці проявили хорошу підготовку. 

У перший день змагань Максим Спиця у ваговій категорії до 58 кг, на гирях вагою по 12 кг кожна штовхнув 129 разів та вирвавши 230 разів обома руками (найбільше серед учасників) за сумою результату двох вправ отримав бронзову нагороду.


Не підвів збірну області і Ярослав Маловічко. Змагаючись у перший день у ваговій категорії до 68 кг на гирях вагою по 16 кг у поштовху зафіксував 141 підйом, а в ривку - 226 разів обома руками. За сумою двоборства посів третє місце.


Наступного дня з тими ж гирями і в тих же вагових категоріях (у кожній було не менше 15 учасників) хлопці змагалися за програмою поштовх довгим циклом. 

Відпрацювавши в інтенсивному режимі визначені 10 хвилин часу, Максим Спиця зафіксував 90 підйомів і посів друге місце.


Ярослав Маловічко у своїй ваговій категорії виступав серед перших учасників, тому його результат - 98 підйомів - був відомий двом сильнішим конкурентам з Харківщини, які ледь зуміли його обійти на 1 та 2 поштовхи.

Збірна команда Полтавщини, очолювана головою підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області Миколою Ткаченком, в усіх видах програми змагань впевнено посіла І місце. На ІІ місці - спортсмени Харківщини, на ІІІ - з Житомирщини.

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

"Шишаччина" - волонтерський медіа-проєкт, який існує виключно завдяки підтримці читачів. 

Ви можете подякувати авторам за безкорисливу роботу.

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар