четвер, 27 травня 2021 р.

КОВАЛІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА СТАНЕ ДЕВ'ЯТИРІЧКОЮ

У Великосорочинській громаді три одинадцитирічні школи стануть дев'ятирічними, серед них і Ковалівська школа.


У Великосорочинській громаді планують понизити ступінь навчальних закладів, - повідомило обласне видання "Коло". Зокрема, ступінь Ковалівської школи понизять з ІІІ на ІІ.

"Ковалівська, Савинцівська і Декабристівська школи І-ІІІ ступенів сьогодні одинадцятирічки, але моє бачення, що їх треба робити дев’ятирічками. Дуже надіюся, що депутати підтримають мою думку на сесії, бо якщо в школі на два класи два учні, то про який одинадцятий клас можна говорити?, – говорить Великосорочинський сільський голова Олександр Тищицький, – Крім того, про яку якість освіти можемо говорити в таких маленьких школах, де один вчитель викладає трудове навчання, історію, малювання і періодично ще й англійську мову. Свою позицію я доніс до депутатів".

Нововведення ймовірно будуть реалізовані з початком 2021-2022 навчального року. 

Учнів 10-11 класів із закритих шкіл будуть підвозити на навчання у Великі Сорочинці. 

Також, з наступного навчального року закриваються 8 шкіл у Решетилівській громаді. Відповідне рішення уже прийняла міська рада.

Станом на 20 травня 2021 року в Полтавській області працюють 76 малокомплектних шкіл з менше, ніж 35-50 учнів. Дані надали в Департаменті освіти і науки на запит "Кола".

Тому, зміни у статусі шкіл Шишацької громади теж невідворотні. 

Нагадаємо, перша концепція реформування системи освіти у Шишацькій селищній раді з'явилася 2019 року.

По темі:

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

"Шишаччина" - волонтерський медіа-проєкт, який не має спонсорів й існує виключно завдяки підтримці читачів. Ви можете подякувати авторам за безкорисливу роботу.

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар