пʼятницю, 7 травня 2021 р.

FACEBOOK ВИДАЛИВ МЕРЕЖУ ФЕЙКОВИХ АКАУНТІВ З БОТОФЕРМИ ОЛЕГА КУЛІНІЧА

Facebook видалив мережу акаунтів та груп з ботоферми нардепа Олега Кулініча.


Нещодавно Facebook видалив ряд облікових записів, сторінок і профілів, що були пов’язані з українськими політиками.

Акаунти видалили за порушення політики Facebook щодо скоординованої неавтентичної поведінки (CIB). 

Зокрема, розслідування Facebook виявило зв’язки з фізичними та юридичними особами, які потрапили під санкції Міністерства фінансів США – з Андрієм Деркачем, Петром Журавлем і медіа Begemot.

Частина акаунтів була пов’язана з людьми, які консультують колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та голову депутатської групи “Довіра”, народного депутата від Полтавської області Олега Кулініча.

Мережею керують як мінімум три окремі групи операторів, кожна з яких пов’язана з різними політиками: Деркачем, Гройсманом та Кулінічем.

Особи, які стоять за цим, копіювали новинний контент з інших українських ЗМІ. Вони створили мережу, що складається з нібито незалежних медійних веб-сайтів і ресурсів соцмереж, і просували контент, сприятливий для політиків і їхніх політичних груп. 

Мережа включала 477 акаунтів Facebook, 363 сторінки, 35 груп та 29 акаунтів Instagram. На її просування витратили 496 тисяч доларів.

У Facebook зазначають, що Україна є одним з основних джерел активності CIB, яку компанія виявила і вилучила з платформи за останні кілька років.

Нагадаємо, минулого року боти Кулініча створили групу Шишаки: вчора, сьогодні, завтра. У ній поширювали новини про Шишаччину з різних ресурсів, зокрема копіювали і наші статті, а поміж тим нав'язували мешканцям громади політичну риторику Олега Кулініча і партії "Довіра".

Про це розповідали у травні 2020 року. Також, на цю тему публікували відео у Facebook.

Усіх адміністраторів групи, які приховувалися під акаунтами Анатолій КібецьЯрослав БондарьОлена Тесленко і Vita Demchenko Facebook теж заблокував.


Крім цього, під час місцевих виборів восени минулого року кандидат на посаду Шишацького селищного голови і засновник інтернет-видання "Шишаччина" Віталій В'юн заявляв, що боти Кулініча шляхом масових скарг заблокували його особистий акаунт та кілька публічних сторінок, які він адміністрував.

Про те, які саме фейсбук-групи на Полтавщині належали ботам Кулініча, дивіться ТУТ.

По темі:

Шишаччина у Telegram

Важливо! "Шишаччині" потрібна постійна підтримка читачів. Ми - громадське видання, яке не має спонсорів і ніким не фінансується. Працюємо на волонтерських засадах виключно завдяки допомозі читачів. 

Ваші благодійні внески - єдина запорука існування видання "Шишаччина"!

Реквізити для підтримки і допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

€ 💶 Privatbank 4731 2196 1326 2553

€ 💶 UA623052990000026200885240769

Немає коментарів:

Дописати коментар