суботу, 8 травня 2021 р.

FACEBOOK-ГРУПИ БОТОФЕРМИ ОЛЕГА КУЛІНІЧА НА ПОЛТАВЩИНІ

5 груп у мережі Facebook, через які боти нардепа Олега Кулініча промивали мізки мешканцям Полтавщини.


Нещодавно Facebook видалив ряд облікових записів, сторінок і профілів, що були пов’язані з відомим на Полтавщині політиком - народним депутатом Олегом Кулінічем, головою депутатської групи у ВРУ "Довіра" та лідером однойменної політичної партії.

Діяльність Олега Кулініча підтримувала активність ботів на Полтавщині, адже це його базовий регіон, де він уже втретє обраний народним депутатом.

Ми провели власне дослідження і виявили мінімум 5 груп у соцмережі Facebook, які були створені ботофермою Кулініча і промивали мізки мешканцям Полтавщини, нав'язуючи людям політичну риторику нардепа і його партії "Довіра", та критикуючи політичних опонентів.

Олег Кулініч вчергове обраний народним депутатом від мажоритарного округу №147. Центр округу - місто Миргород, і входять до нього території колишніх Миргородського, Шишацького (нині - Миргородський район) та Зіньківського, Решетилівського та Диканського (нині - Полтавський район) районів. Тому, жителів цих територій боти Кулініча "опрацьовували" найбільше.

Ми віднайшли 5 груп, які вели боти народного депутата Олега Кулініча:






У списках учасників цих груп нині немає адміністраторів та модераторів, бо вони всі заблоковані. Також, у цих групах відсутні записи, опубліковані після 29 квітня - саме цього дня адміністратори Facebook заблокували ботів, які працювали на Кулініча.

Достовірно нам вдалося встановити лише акаунти, з яких боти адміністрували групу "Шишаки: вчора, сьогодні, завтра", бо ми слідкували за ними з травня 2020 року.

Нагадаємо, "Шишаччина" рівно рік тому повідомляла про групу ботів О. Кулініча. Ми розповідали людям, для чого створена ця група, закликали людей не вступати до неї та не додавати до друзів її ботів-адмінів. 

Проте, мешканці громади не захотіли сприйняти реальність і не послухалися. У результаті, під дією цієї пропаганди та промивання мізків, перемогу на місцевих виборах у Шишацькій громаді отримала партія Кулініча "Довіра". 

Тому, зверніть увагу - читати "Шишаччину" важливо. Ми розповідаємо лише достовірну правду  і оберігаємо своїх читачів від брехні й маніпуляцій, які нав'язує "довірливим" людям влада!

По темі:

Шишаччина у Telegram

Важливо! "Шишаччині" потрібна постійна підтримка читачів. Ми - громадське видання, яке не має спонсорів і ніким не фінансується. Працюємо на волонтерських засадах виключно завдяки допомозі читачів. 

Ваші благодійні внески - єдина запорука існування видання "Шишаччина"!

Реквізити для підтримки і допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

€ 💶 Privatbank 4731 2196 1326 2553

€ 💶 UA623052990000026200885240769

Немає коментарів:

Дописати коментар