середу, 26 травня 2021 р.

У ШИШАКАХ СТАРТУВАВ ЖІНОЧИЙ ПРОЄКТ "КРИЛА"

У Шишаках за підтримки уряду Канади стартував проєкт для сільських жінок "Крила".


Наразі рівень залученості жінок до економічної діяльності в Україні залишається нижчим, ніж рівень залученості чоловіків. Центр економічних стратегій провів опитування серед жінок безпосередньо дізнаючись, які причини в тому, що вони не долучені до економічної діяльності. Респонденти назвали обмежені можливості через потребу в догляді за дітьми, зневіру у власні сили, недостатній доступ до знань та навичок, панування гендерних стереотипів тощо. 

Днями у Шишацькій громаді стартував проєкт "Крила", у якому беруть участь 20 жінок. Вже відбулося перше групове заняття. 

Головна мета проєкту - допомогти жінкам із сільських територій працевлаштуватися або ж відкрити власну справу і стати економічно незалежними.

Проект розрахований на жінок, котрі не мають роботи, котрі опинилися поза бортом життя з різних причин, котрі хотіли б, але не можуть самореалізуватися у сільській місцевості. Спрямований на те, щоб жінки повірили в свої сили, отримали необхідні знання і навички, працевлаштувалися або відкрили власну справу.

У проекті діятиме так звана "Майстерня можливостей". Жінок-учасниць будуть психологічно і дієво мотивувати, навчати з допомогою тренінгів і професійних курсів. У рамках проекту таку підтримку отримають близько трьох тисяч жінок. А потім частині з них, на конкурсній основі, дадуть стартовий капітал для започаткування власної справи.

Завдання селищної влади - налагодити взаємодію жінок з організаторами ідеї, усіляко сприяти їхній роботі, створити умови, за яких учасниці повинні розкрити свій професійний і загальнолюдський потенціал.

Проєкт “Крила” (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки) впроваджується організацією Pact Ukraine спільно з БО "Світло надії" та залученням бізнес-партнера Агропромхолдингу "Астарта-Київ" за фінансової підтримки Уряду Канади.

По темі:

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар