вівторок, 18 травня 2021 р.

ЯК ПЕРЕОФОРМИТИ ДОКУМЕНТИ НА СУБСИДІЮ ДО ВЕРЕСНЯ

Щоб продовжити отримувати субсидії громадянам України потрібно до вересня оновити документи на її виплату. 


Раніше перепризначення субсидій робили автоматично. Проте відповідно нової постанови Уряду відтепер людям доведеться робити це самостійно.

Це робиться, щоб оновити бази даних для адресного підходу в визначенні права на призначення субсидії.

Нарахування субсидій нині не призупиняють, але отримати гроші можна лише після оновлення документів. Зробити це потрібно до кінця вересня.

Якщо людина оформить документи у липні, гроші їй нарахують і за травень та червень. Оформити заяву можна особисто у відділах управління соцзахисту, надіслати поштою або за наявності електронного підпису подати онлайн.

Щоб отримувати допомогу від держави у вигляді субсидії надалі потрібно оформити нові заяви та декларації про доходи і витрати. Подати їх можна до кінця вересня.

Прийом документів на призначення житлової субсидії проводиться:

- відділами соціального захисту відповідної територіальної громади або визначеними посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;

- уповноваженими особами старостинських округів;

- посадовими особами центру надання адміністративних послуг;

- управліннями соціального захисту населення міст обласного значення.

При собі необхідно мати: паспорт, ідентифікаційний код, інформацію про паспортні дані та ідентифікаційні коди членів домогосподарства та членів їх сімей (у тому числі, які зареєстровані за іншою адресою), інформацію про особові рахунки організацій-надавачів житлово-комунальних послуг (зазначається у платіжних квитанціях або розрахункових книжках), інформацію про виплатні реквізити банківської установи для виплати субсидії.

Бланки нової заяви та декларації: 

Заява

Декларація

Також бланки заяви та декларації можна отримати у місцях прийому документів.

Відтепер субсидію надаватимуть лише готівкою.

З травня кошти житлової субсидії можуть бути виплачені лише через банківські установи. Надання безготівкової субсидії надалі не буде. Також отримання не буде через поштові відділення. Тому кожному, хто має подавати заяву та декларацію, необхідно в банку отримати реквізити соціального рахунку.

Крім оновлення документів, змінилися і вимоги до отримувачів субсидії. Не виплачуватимуть її тим, хто протягом року на одну покупку витратив понад 50 тисяч гривень. Зокрема, це стосується придбання іноземної валюти. Також тим, хто має більше 100 тисяч гривень на депозитному рахунку в банку. На нарахування субсидії вплине і заборгованість оплати комунальних послуг.

Відео: Суспільне

Немає коментарів:

Дописати коментар