понеділок, 31 травня 2021 р.

У ШИШАКАХ ЗАСУДИЛИ ПРОДАВЧИНЮ, ЯКА ПОБИЛА КОЛЕГУ НА РИНКУ

На Шишацькому ринку побилися дві продавчині, одна з яких отримала два роки іспитового строку за побиття колеги.


26 травня Шишацький суд розглянув справу про сутичку між двома продавчинями місцевого ринку і призначив два роки умовного покарання одній з них за нанесені тілесні ушкодження.

За матеріалами судового засідання відомо, що 3 січня 2020 року, близько 16 години, на території ринку в селищі Шишаки одна продавчиня кілька разів ударила іншу картонною коробкою по голові. Після цього, відкинувши коробку в бік, почала бити кулаками по голові та руках, якими потерпіла, захищаючись, прикривала голову. 

Внаслідок завданих ударів потерпіла отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості, що спричинило тривалий розлад здоров`я.

У судовому засіданні потерпіла розповіла, що декілька років торгує продовольчими товарами в магазині на Шишацькому ринку. Навпроти її магазину розташований інший магазин, у якому торгівлю овочами і фруктами здійснює обвинувачена. Зважаючи на те, що вони продають однакові товари, обвинувачена тривалий час проявляє до неї неприязнь, зокрема обзиває, погрожує, намагається влаштувати конфліктну ситуацію та застосувати силу.

Близько 16 години цього року потерпіла разом з подругою прямували територією ринку в напрямку магазину. У цей час їм на зустріч із свого магазину вийшла обвинувачена, яка перебувала у збудженому стані, висловлювала погрози. Вона тримала в руці картонну коробку, якою почала бити жінку по голові. Нанісши кілька ударів, обвинувачена відкинула коробку в бік і почала наносити удари потерпілій по голові кулаками.

Обвинувачена припинила побиття, коли до неї у магазин прийшов покупець. А потерпіла з подругою викликали на місце події поліцію.

Обвинувачена у судовому засіданні свою вину не визнала. А на відеозаписах з камер спостереження, де зафіксована сутичка, нікого не впізнала.

Розповіла, що того дня потерпіла разом зі своєю подругою після вживання спиртних напоїв висловлювалися у її бік нецензурно, а, отримавши аналогічну відповідь, затіяли з нею сварку. В ході сварки вони били її руками, від чого вона захищалась картонним ящиком. Сама обвинувачена начебто жодних ударів не наносила, а сварка припинилася самостійно.  

На думку суду, вказані показання обвинуваченої є плутаними та логічно непослідовними - вона не змогла пояснити механізм нанесення їй ударів, від яких нібито прикривалась картонним ящиком.

Урешті, суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 122 ККУ (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та призначив їй покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. На підставі статті 75 ККУ звільнив від відбування покарання з іспитовим строком у 2 роки.

УСЕ ПРО СУДОВІ СПРАВИ НА ШИШАЧЧИНІ

УСІ НОВИНИ ШИШАЧЧИНИ

"Шишаччина" - волонтерський медіа-проєкт, який не має спонсорів й існує виключно завдяки підтримці читачів. Ви можете подякувати авторам за безкорисливу роботу.

Реквізити для благодійної допомоги:

₴ 💳 Монобанк 4441 1144 4254 8622

₴ 💳 Приватбанк 5168 7422 1159 6113

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар