суботу, 18 червня 2022 р.

У ЖОРЖІВСЬКОМУ ХРАМІ ПЦУ ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ БОГОСЛУЖІННЯ

У Жоржівському храмі, який перейшов до Православної церкви України, відбулося перше богослужіння. 


У храмі Святого Духа села Жоржівка Шишацької громади 12 червня провели першу службу в складі Православної церкви України.

Як повідомив благочинний Шишацького округу отець Павло, напередодні з людьми вони облаштували храм до богослужіння, повісили ікони, прикрасили його. Люди приносили старовинні ікони, рушники ручної роботи.

12 червня зранку, у день Святої Трійці, провели урочисте богослужіння, на якому були присутні 112 людей. Богослужіння відбулося українською мовою.

"У кінці служби люди підійшли до мене особисто та дякували за те, що вони, розуміючи українську мову, можуть вільно слухати та розуміти, про що йде богослужіння, що священник просить у Бога. Священник молиться рідною мовою – для них це важливо", – сказав отець Павло.

Нагадаємо, рішення про перехід від Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України Свято-Духівська релігійна громада селі Жоржівка ухвалила 6 червня.

1 коментар:

  1. цікаво, чому редакція сайту видаляє коментарі, які мають альтернативну точку зору?) чи можна лише писати те, що подобається владі, як прийнято у тоталітарних державах

    ВідповістиВидалити