четвер, 9 червня 2022 р.

У ШИШАЦЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧАЛАСЯ РЕЄСТРАЦІЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ НА ДОПОМОГУ ВІД "КАРІТАС ПОЛТАВА"

У Шишацькій громаді сьогодні розпочалася реєстрація переселенців на отримання допомоги у рамках програми "Людська гідність" від БО "Благодійний фонд "Карітас Полтава".


Як зазначив Шишацький селищний голова Олександр Тутка, з початку повномасштабної війни наша громада прийняла близько 3000 переселенців.



Люди, котрі постраждали від війни росії в Україні потребують допомоги. Добре, що між Полтавською обласною радою та благодійним фондом “Карітас Полтава" підписано Меморандум про співпрацю. Важливо, щоб незахищені люди відчували підтримку з боку влади. Спільною та злагодженою роботою ми переможемо ворога”, ‒ сказав Олександр Тутка. 

Відповідно до інформації від БО “Благодійний фонд “Карітас Полтава”, розраховувати на грошову допомогу можуть вразливі верстви населення: вагітні, люди з інвалідністю, багатодітні родини, самотні, важкохворі, одинокі батьки. Сума грошової виплати на одну особу становитиме 6 660 грн. 


У Шишаках побували представники благодійного фонду "Карітас Полтава". У Відділі соціального забезпечення вони провели прийом внутрішньо переміщених людей певних категорій. Це - люди з інвалідністю, багатодітні родини, вагітні жінки, мами-одиначки, опікуни, самотні люди похилого віку.


Представниці фонду зібрали пакети документів та заповнені анкети ВПО, аби ті змогли отримати одноразову грошову допомогу. 


Шишацька громада співпрацює з багатьма благодійними організаціями, районною та обласною владою, щоб залучити якомога більше підтримки для людей, яких війна "поселила" на Шишаччині.


Немає коментарів:

Дописати коментар