вівторок, 28 червня 2022 р.

НА ШИШАЧЧИНІ ПОМЕР ЗАСЛУЖЕНИЙ АГРАРІЙ УКРАЇНИ АНДРІЙ ЦЬОВА

На Шишаччині помер Заслужений працівник сільського господарства України Андрій Цьова.


Андрій Олександрович Цьова проживав у селі Баранівка Шишацької громади. Все життя присвятив сільському господарству. 

Закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут (нині - Полтавський державний аграрний університет).

Спочатку працював головним агрономом у місцевому колективному господарстві. Пізніше заснував своє сільгосппідприємство "Нива", до останніх днів був його директором.

Андрій Цьова - Заслужений працівник сільського господарства України, кавалер ордена "За заслуги" І, ІІ і ІІІ ступенів.

Був почесним професором Полтавської державної аграрної академії, де сам свого часу навчався.

Обирався депутатом Шишацької районної ради.

Був засновником і спонсором баранівської сільської футбольної команди "Нива" - чемпіона Шишацького району та регіональних футбольних турнірів.


Прес-служба Шишацької селищної ради у пам'ять про покійного земляка написала наступне:

"Лише 61 рік відміряла йому доля… Занадто мало для прогресивної, діяльної, сповненої задумів і починань людини… Занадто мало для людини, відповідальної за долю рідного села, підприємства, краю…

Років мало, але корисних справ у цих кількох десятиліттях – багато. Багато наполегливої праці, знань і досвіду, заслуженого успіху, здійснених планів. Він пережив кілька епох у розвитку нашої країни, її політичного і соціально-економічного устроїв, різних реформ у галузі сільського господарства. І ще за життя сам став людиною-епохою – керівником, який упевнено скеровував господарство, забезпечуючи його стабільність і успіх, незважаючи на всі турбулентності, що вирували поряд. І ніхто не знав, скільки це йому коштувало сил і здоров’я…

Десяток літ – головним агрономом, понад два десятиліття – у керма господарства. Усе життя – навчання, досвід, яким Андрій Олександрович охоче ділився з колегами. Підтримував дружні стосунки зі своєю альма-матір’ю – Полтавською державною аграрною академією, був її почесним професором.

За роки праці отримував чимало привабливих пропозицій щодо роботи не тільки на теренах Шишаччини, але й за її межами. Однак одного разу обрав Баранівку – і залишився їй вірним до останніх своїх днів…

Вболівав не тільки за врожаї, прирости, надої у господарстві, а й за культурний та спортивний розвиток села. Успішні економічні показники у тваринництві та рільництві – це передусім робочі місця, сплачені податки, можливість фінансово підтримати духовну складову сільського життя.

Господарство під керівництвом Андрія Олександровича активно опікувалося усіма сферами – медициною, освітою, культурою, спортом, благоустроєм.  Усе для справжнього господаря було важливим. А футбол був улюбленою віддушиною керівника.

Заслужений працівник сільського господарства України, кавалер ордена "За заслуги" І, ІІ і ІІІ ступенів, засновник і директор відомого на Полтавщині і в Україні сільгосппідприємства "Нива" Андрій Цьова представляв інтереси своїх земляків в органах самоврядування, його портрет неодноразово прикрашав Дошку пошани.

Професійні досягнення Андрія Олександровича Цьови гідно відзначені державою. Однак найкраща відзнака – це повага людей, для яких він жив і працював, з якими розділяв тривоги і радощі. І для яких він буде жити далі – у справах, які започаткував, у реальних і духовних речах, які залишив по собі".

Нагадаємо, у березні цього року пішов з життя видатний аграрій, Герой України Семен Антонець.

Читайте також за темою:


Немає коментарів:

Дописати коментар