вівторок, 7 червня 2022 р.

НА ПОЛТАВЩИНІ ЗРОСТАЄ ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ

На Полтавщині зросла захворюваність на туберкульоз, що медики пов'язують з людьми, які прибули в область з Донеччини, Харківщини та Сумщини. 


Вперше за останні роки у І кварталі 2022 року захворюваність на туберкульоз на Полтавщині зросла на 16%. А за перших 5 місяців року стрибок ще вищий – на 36%. Також за останні 5 місяців підвищилася смертність від цього захворювання.

Про це говорили на засіданні Полтавської обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу, ВІЛ та наркозалежності.


Директор КП „Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер Полтавської обласної радиˮ зазначив, що серед причин зростання захворюваності на туберкульоз – зростання кількості обстежень та велика кількість людей, які прибули в нашу область з інших регіонів: Харківщини, Сумщини, Донбасу. У таких людей виявлені задавнені форми та випадки мультирезистентного туберкульозу. 

Наразі в області на амбулаторному лікуванні туберкульозу перебуває 336 людей, на соціальному супроводі – 428 пацієнтів. Без супроводу залишаються лише 3-5% людей із туберкульозом.

У зв'язком з ростом поширення захворювання зросла і кількість обстежень як тимчасово переміщених осіб, так і місцевого населення.

"Людей треба обстежувати, своєчасно виявляти хворих і лікувати. Протитуберкульозними ліками, препаратами антиретровірусної терапії область забезпечена повністю", – зазначив директор Департаменту охорони здоров'я області Віктор Лисак.

 УСЕ ПРО МЕДИЦИНУ

Шишаччина у Telegram

Немає коментарів:

Дописати коментар