вівторок, 31 жовтня 2017 р.

ДВА ШИШАЦЬКІ ПРОЕКТИ ПЕРЕМОГЛИ В ОБЛАСНОМУ КОНКУРСІ БЮДЖЕТУ УЧАСТІ

Дві громадські ініціативи з Шишаччини перемогли у конкурсі Бюджету участі Полтавської обласної ради.

Ми вже повідомляли про програму обласної ради "Бюджет участі", за якої кращі проекти, ініційовані представниками місцевих громад, будуть реалізовані у 2018 році за підтримки обласного бюджету.

Конкурс проектів проходив з 14 по 30 вересня. Найкращі ініціативи вибирали шляхом голосування.
Від Шишацького району жителі подали два проекти – Облаштування дитячого ігрового майданчика для дітей з особливими потребами у селищі Шишаки (автор - Іванна Чумак) та Облаштування спортивно-ігрового майданчика у селі Пришиб (автор - Людмила Шабельник).

Серед 189 проектів, поданих з усіх районів Полтавщини, відібрали 42 переможці, котрі набрали найбільшу кількість голосів. Обидві ініціативи з Шишаччини потрапили до проектів-переможців. За кількістю набраних балів, вони посіли 3 і 4 місце.

Майданчики будуть побудовані наступного року. Проекти фінансуватимуться за рахунок обласного та селищного бюджету у співвідношенні 50% на 50%. Вартість майданчика у Шишаках – 100 000 грн., у Пришибі – 98 000 грн.

Перша п'ятірка проектів-переможців:


Загалом, на території Шишацької громади наступного року вперше буде реалізовано аж три ініціативи жителів. Нагадаємо, що 5 вересня Шишацька селищна рада також підтримала електронну петицію щодо встановлення вуличного спортивного майданчика у селищі Шишаки.

Читайте також: 
Розпочалося голосування за проекти бюджету участі обласної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар