четвер, 26 жовтня 2017 р.

ВОСКОБІЙНИЦЬКІ ДІТИ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ СВОЮ СПОРТИВНУ ПЕРШІСТЬ

Найспортивніший учнівський колектив Шишаччини - Воскобійницькі школярі - продовжують радувати новими перемогами. 

Учні Воскобійницької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів приступили до змагань з різних видів спорту, щоб вкотре довести статус школи зі спортивним профілем.  І перші ж результати порадували і самих школярів, і їхніх наставників. 

5 жовтня команда Воскобійницької школи взяла участь у змаганнях із легкої атлетики в селищі Шишаки. В особистому заліку 1 місце  вибороли Валентина Лагода (11 клас), Сніжана Пічкур  та Євген Вертелецький (9 клас), 3 місце – Сергій Гаврильєв (10 клас). У командному заліку команда Воскобійницької школи завоювала І місце. 

24 жовтня в селищі Шишаки відбулися фінальні змагання з міні-футболу. Серед дівчат перемогу здобула команда під керівництвом Михайла Батьковського. Найсильнішими гравцями визнали Валентину Лагоду (11 клас) та Сніжану Пічкур (9 клас). Воскобійницьким хлопцям довелося поступитися в запеклій боротьбі, адже цього року команду було сформовано переважно з учнів 9 класу, які виступили проти значно старших і досвідченіших гравців з Шишацької гімназії, Шишацької та Яреськівської шкіл.



Воскобійницькі сумоїсти  вже не один рік поспіль піднімають престиж  нового виду спорту та прославляють рідне село, Шишаччину, Полтавщину  та й усю Україну далеко за їх межами. 28 вересня на чемпіонаті України в місті Рівне вихованці тренера Яніни Бакланової показали високі досягнення. За результатами змагань, двоє учнів Каріна Білоус та  Оксана Рошка отримали «путівки» на чемпіонат Європи, який проходитиме з 25 по 28 жовтня в молдовському Бєльці.

В кінці листопада у Воскобійницькій  школі  планується  провести  районні змагання з настільного тенісу.  Для цієї гри потрібно 4 тенісні столи. Три сучасні столи та тенісні ракетки за останні роки подарували  школі  місцеві підприємці О.В. Капленко та В.А. Копча. Не вистачає одного столу, щоб повноцінно провести фінальні змагання.  Та й матеріальна база спортивного залу поступово  зношується - потрібні футбольні, волейбольні, баскетбольні м’ячі, щоб повноцінно проводити уроки фізкультури. 

Михайло Батьковський пригадує поїздки зі своїми вихованцями на обласні та Всеукраїнські  змагання, у яких воскобійницькі учні нічим не поступаються командам  зі шкіл Полтави, Лубен, Харкова, Тернополя  й  інших міст. Педагог порівнює умови тренування  в  спортзалі сільської школи та великих міських закладах освіти. 

Проте завдяки наполегливості  тренера, силі волі, завзятості школярів, регулярні тренування, не зважаючи на слабку матеріальну базу, воскобійницькі юні спортсмени мають високі результати в змаганнях. Саме школа у Воскобійниках виступає осередком здорового способу життя, фізичної культури та спорту.

Нагадаємо також, що за розумовим рівнем вихованців Воскобійницька школа займає перше місце серед середніх навчальних закладів районного і селищного підпорядкування, що підтверджують результати ЗНО.

Читайте також:
Воскобійницькі школярі стали призерами чемпіонату України з сумо

Немає коментарів:

Дописати коментар