неділю, 8 жовтня 2017 р.

ЖИТЕЛІ ЯРЕСЬОК ХОЧУТЬ ЗВЕРНУТИСЯ ДО РАЙРАДИ, ПОЗБАВИТИ ГОЛОВУ РДА ДЕЛЕГОВАНИХ ПОВНОВАЖЕНЬ

7 жовтня у селі Яреськи Шишацького району відбулися чергові громадські збори з приводу будівництва нафтопереробної установки на території Нафтобази, на яких прийняли рішення звернутися до районної ради, з проханням переглянути повноваження голови РДА.

Ми вже розповідали, що поруч Яреськів, попри волю громади, будують сепараторну установку підготовки та стабілізації вуглеводневої сировини. Проти цього будівництва виступають жителі села, Яреськівська сільрада і Шишацька районна рада, але РДА і ОДА не бачать жодних порушень і ймовірної шкоди від даного підприємства.

28 вересня відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр. З ініціативи жителів села Яреськи, громадської організації "Люстрація Шишаччини" та депутата Шишацької райради Віталія В'юна, комісія розглянула дане питання на своєму засіданні. Інтереси мешканців Яресьок перед депутатами облради, представляла голова ГО "Люстрація Шишаччини" Надія Сімбіленко. 

Керівник департаменту екології ОДА Ігор Піддубний, відомство якого неодноразово було фігурантом кримінальних корупційних справ, виступаючи, повідомив завідомо неправдиву інформацію про те, що в Яреськах громадські збори підтримали будівництво нафтопереробної установки. Хоча, і на зборах 23 січня 2016 року, і на громадських слуханнях 6 вересня 2016 року, жителі села висловили свою категоричну непідтримку цьому промисловому об'єкту:



Обласна комісія прийняла рішення створити разом з екологічною комісією, представниками громадськості і департаменту екології спільну комісію для вивчення питання і перевірки законності дозвільних документів.

Відео: ~1:22:48 - 1:44:22~

7 жовтня 2017 року у Яреськівському будинку культури пройшло чергове громадське зібрання, на якому яреськівчани знову висловили свою незгоду роботі нафтепереробної установки поблизу житлової зони і прийняли рішення, звернутися до Шишацької районної ради з проханням позбавити голову Шишацької РДА делегованих районною радою повноважень.





На зборах громади також був присутній полтавський блогер Олександр Демидович, який теж висловив свою думку з приводу ситуації в Яреськах:


Читайте також: 

Немає коментарів:

Дописати коментар