четвер, 26 жовтня 2017 р.

ВІКТОР СКОЧКО НЕЗАКОННО ПЕРЕРАХОВУВАВ КОШТИ АГРОФІРМИ ДОВЖЕНКА НА РАХУНОК АГРАРНОЇ ПАРТІЇ

У Полтавській обласній парторганізації Аграрної партії України конфіскують 100 800 гривень, які партія отримала від Агрофірми Довженка, кінцевим бенефіціаром якої є іноземець. Національне агенство з питань запобігання корупції уже підтвердило в суді, що кошти були отримані партією незаконно.

Фото: latifundist.com

У березні 2017 року керівник обласної організації Аграрної партії України Віктор Скочко отримав на рахунок парторганізації два внески в сумі 40 000 і 60 800 грн. від "Агрофірми імені Довженка", директором якої сам є. 

При цьому, одним з кінцевих бенефіціарних власників ТОВ "Агрофірма ім. Довженка" є громадянин Великобританії Валерій Коротков, котрий проживає у Лондоні на вулиці Честерфілд Хілл, будинок 7. В Україні забороняється фінансувати політичні партії компаніями, співвласниками яких є іноземці, що передбачено статтею 15 ЗУ "Про політичні партії в Україні"

Київський районний суд Полтави своєю Постановою від 29.09.2017 р. визнав винним у здійсненні адміністративного правопорушення керівника обласної організації Аграрної партії України Віктора Скочка, на якого наклав штраф у розмірі 2 210 грн, а суму внеску у розмірі 100 800 грн. зобов'язав компенсувати.

Читайте також:
"Астарта Stop!": у Шишаках протестували проти шкідливого виробництва аграріїв

Немає коментарів:

Дописати коментар