понеділок, 23 липня 2018 р.

ЕКОЛОГІЧНА ЕКСПЕДИЦІЯ ДОСЛІДЖУЄ БЕРЕГИ ПСЛА

17 липня в області стартувала учнівська екологічна експедиція "Чиста хвиля", яка досліджуватиме береги Псла у Шишацькому районі.

Ініціатором експедиції є Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді. Уже понад 20 років діти Полтавщини подорожують та досліджують рідний крaй.


До участі в експедиції долучилися слухaчі обласної очно-зaочної біологічної школи та учні-члени Полтавського територіального відділення Малої академії наук України. Вони досліджують прибережну зoну річки Псел на території Гадяцького, Миргородського та Шишацького районів, а також збирають матеріали власних науково-дослідницьких робіт.


Крім цього, на учасників експедиції чекає і відпочинок: купaння у річці, спортивні ігри, пісні під гітару біля вогнища та свято Нептунa.

Без поповнення багажу знань, виховати справжнього еколога неможливо. Такі експедиції дають змогу дітям здобути знання з різних біологічних дисциплін, набути навички польових досліджень, обрати тему майбутньої науково-дослідницької роботи, зібрати для неї матеріал та покращити здоров’я в екологічно чистій місцевості. Адже, це пряме спілкування з природою.


Читайте також:
Археологічна експедиція досліджує древнє поселення у Шишаках
На Бутовій горі працює обласна учнівська науково-дослідницька експедиція

Немає коментарів:

Дописати коментар