четвер, 12 вересня 2019 р.

НАЗК ВИЯВИЛО НЕЗАДЕКЛАРОВАНІ КОШТИ У ДЕПУТАТА ОБЛРАДИ ВІД ШИШАЧЧИНИ

НАЗК направило до суду адмінпротокол на депутата Полтавської обласної ради Віктора Скочка за незадекларовані 22,4 млн. гривень.


Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротокол стосовно суб’єкта декларування депутата Полтавської обласної ради Віктора Скочка, який не повідомив про суттєві зміни у майновому стані, що виникли у зв’язку з отриманням доходів та придбанням майна.

НАЗК встановило, що Віктор Скочко, після виходу з ТОВ «Агрофірма «Ім. Довженка» і отримання своєї частки від вартості майна та прибутку в сумі 22,4 млн гривень, не подав до Єдиного державного реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Відповідальність за неподання чи несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані передбачена частиною 2 статті 172-6 КУпАП і карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 3400 грн).

Водночас у НАЗК заявляють, що складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Згідно з декларацією, Віктор Скочко володіє квартирою у Києві площею 77,52 кв. м, земельною ділянкою загальною площею 58 тис. кв.м. у селі Гоголеве. Також задекларував легкові автомобілі "BMW Х5" 2007 року випуску вартістю 480 тис. грн та "Mersedec-Benz GL-350" 2013 року випуску, вартість якого не вказав. Разом з дружиною чоловік є власником фермерського господарства "В.В.С." у Шишацькому районі. Володіє 30% товариства з обмеженою відповідальністю "Агросервіс", власниками якого є його син та дочка.

Немає коментарів:

Дописати коментар