пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

У ВОСКОБІЙНИКАХ ПРОЙШОВ СПОРТИВНИЙ "CHALLENGE FEST"

Учні Шишацького району долучилися до Всеукраїнського фізкультурно–оздоровчого заходу "ChallengeFest", який відбувся у Воскобійниках.


Улітку 2019 року Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Українська Федерація учнівського спорту запланувала проведення нового, масштабного Всеукраїнського фізкультурно–оздоровчого заходу серед школярів "ChallengeFest". 

Його основна мета - популяризація фізичної культури та спорту, підвищення рухової активності, зміцнення здоров’я та залучення учнівської молоді до регулярних занять з фізичної культури і спорту.

У Шишацькому районі змагання "ChallengeFest", який одночасно проводився у всіх регіонах України, відбулися 24 вересня 2019 року на базі Воскобійницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Воскобійницька школа стала місцем проведення "ChallengeFest" не випадково, адже освітній заклад впродовж багатьох років працює за спортивним профілем, популяризує фізичну культуру і спорт, здоровий спосіб життя серед учнівської молоді, бере участь і перемагає у спортивних змаганнях на районному, обласному, Всеукраїнському та Європейському рівнях.

У програмі "ChallengeFest" передбачили змагання з найпопулярніших видів спорту в Шишацькому районі – міні-футболу та баскетболу 3 на 3, а також турнір зі швидкісного збирання Кубика Рубика.

Учасниками "ChallengeFest", окрім господарів, стали команди Шишацького обласного наукового ліцею-інтернату, опорної Шишацької спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. В.І. Вернадського та Гоголівської загальноосвітньої школи ім. М.В. Гоголя. Від Михайликівського НВК у турнірі зі збирання Кубика Рубика взяв участь Степан Костенко.


Головним суддею змагань став Михайло Михайлович Батьковский - учитель фізичної культури Воскобійницької ЗОШ, який має вищу кваліфікаційну категорію та звання "Старший учитель".


Змагання відкрила заступник директора з виховної роботи Воскобійницької школи Алла Анатоліївна Чирка, яка привітала учасників змагань та побажала високих спортивних досягнень.

Для проведення змагань організатори залучили інформаційно-комп’ютерні технології, тому турнір пройшов чесно та неупереджено.

За результатами змагань, переможцями та призерами зі збирання Кубика Рубика стали:
І місце – Сорокотяга Михайло (Шишацький ліцей), Бужин Людмила (Воскобійницька школа);
ІІ місце – Стишевський Станіслав (Шишацька школа), Самсоненко Катерина (Шишацька школа);
ІІІ місце – Синьович Євген (Воскобійницька школа);
ІV місце – Костенко Степан (Михайликівська школа).


У змаганнях з міні-футболу місця розподілилися так:
І місце – Воскобійницька школа,
ІІ місце – Гоголівська школа,
ІІІ місце – Шишацька школа.


Результати змагань з баскетболу 3 на 3:
І місце - Воскобійницька школа (юнаки та дівчата),
ІІ місце – Шишацький ліцей (юнаки), Шишацька школа (дівчата),
ІІІ місце – Гоголівська школа (юнаки та дівчата).




Головний суддя змагань Михайло Батьковський подякував усім спортсменам та їхнім наставникам, побажав активної участі в "ChallengeFest" і наступного року.

"На жаль, з року в рік меншає учасників спортивних змагань, які проводяться в нашій громаді. Такі масові заходи повинні збирати учнівську молодь для популяризації спорту, здорового способу життя, підвищення рухової активності дітей. Фізкультурно – оздоровчі заходи такого масштабу повинні мати підтримку місцевої влади й стати пріоритетом у роботі з дітьми та учнівською молоддю", - відзначила директорка Воскобійницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Валентина Миколаївна Лубенець.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар