вівторок, 3 вересня 2019 р.

У ВОСКОБІЙНИКАХ ХОЧУТЬ СТВОРИТИ ЛІЦЕЙ

У Воскобійниках хочуть створити ліцей на базі загальноосвітньої школи.

Батьківський комітет Воскобійницької загальноосвітньої школи звернувся до відділу освіти Шишацької селищної ради з бажанням створити на базі ЗОШ ліцей. Про це на сесії селищної ради повідомила керівник відділу освіти Наталія Караваєва.




Село Воскобійники разом зі старостинським округом - це більше 900 мешканців. Тут створюються робочі місця, будується житло, приїжджають молоді сім’ї, щороку народжується більше 10 дітей. 

На роботу у Воскобійники їздять також люди із Зіньківського району, діти яких навчаються у місцевій ЗОШ. Це - жителі сіл Сулими, Загрунівка, Гришки, Новоселівка, Дуб’янщина.

У Воскобійницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів дотримані нормативи наповнюваності класів, які визначені чинним законодавством України. Наповнюваність Воскобійницької школи складає 101,9 %.

Кількість учнів на одного вчителя найбільша в школах громади, що є показником ефективності у межах шкільної системи. Оплата праці педпрацівників,  у розрахунку на одного учня, є найнижчою. За останні три роки показники якості освіти у  Воскобійницькій ЗОШ  - найвищі. 

Освітній заклад має постійного спонсора - СТОВ «Воскобійники». За останні кілька років у школі зробили капітальний ремонт спортивного залу, роздягалень, внутрішніх туалетів, водогону, каналізації. Місцеве господарство витратило на це більше 2 млн. гривень. 

Харчування організоване за рахунок СТОВ «Воскобійники» і становить 1 грн. за порцію для учнів, і 2 грн. - для персоналу школи. За останні 10 років замінили всі старі парти на сучасні. Надалі планується ремонт класних кімнат, кабінету інформатики.

Одним із найбільших досягнень  школи є  спортивний профіль і пропаганда здорового способу життя серед учнівської молоді. Школа вже кілька років поспіль є переможцем Спартакіади серед школярів Шишацького району, учасником і призером обласних і Всеукраїнських змагань з ігрових видів спорту, переможцем турніру ім. воїна – інтернаціоналіста В’язовченка серед навчальних закладів Полтавщини, у школі є Чемпіонки України та Європи з самбо і сумо

Найголовніше досягнення – це якісна освіта. Останні роки Воскобійницька ЗОШ –серед лідерів у складанні ЗНО в Шишацькому районі.

Після уроків школярі займаються у гуртках, відвідують читальну залу бібліотеки, займаються у спортивних секціях. З дітьми систематично працює практичний психолог. 60% вихованців - діти з багатодітних  і неповних сімей,  є діти-сироти, без батьківського піклування, з особливими фізичними потребами. 

Щоб триматися на такому рівні, педагогічний колектив докладає багато зусиль.

Навесні цього року батьки і вчителі Воскобійницької ЗОШ гостро засудили нову концепцію реформи системи освіти у Шишацькій ОТГ.

Читайте також:

1 коментар:

  1. Все це добре, але ліцей, то навчальний заклад, який проводить підготовку учнів по власній навчальній програмі. В більшості випадків він орієнтується на якийсь конкретний ВУЗ, працівники якого і коректують шкільну підготовку своїх майбутніх студентів.

    104 місце в областному рейтингові і 131 середній бал ЗНО — це далеко до ліцею.

    І ще одна цікавинка. В самому кінці списку на 349 місці знаходиться Професійно-технічне училище №56 (Яреськи) середній бал ЗНО 21,4. Тарам-тарам...

    ВідповістиВидалити