четвер, 3 жовтня 2019 р.

ЯК У ШИШАКАХ І КОВАЛІВЦІ ВИТРАЧАЮТЬ ПОДАТКИ ВІД ГАЗОВИДОБУВАННЯ

Газовидобування - вагома економічна галузь Шишацького району. Рентні кошти від видобутку вуглеводнів дають можливість збільшити надходження до районного і Ковалівського сільського бюджетів.

З початку року компанія ДТЕК Нафтогаз сплатила більше 15 млн грн рентних коштів у бюджет Шишацького району. Завдяки цим коштам у районі відбуваються ремонти доріг, медичних та освітніх закладів.

Так, Шишацька ЦРЛ отримала 2 млн. грн. на капітальний ремонт другого поверху головного корпусу. Також придбали автомобілі швидкої допомоги — на них витратили 1 млн грн. На ремонт доріг виділили понад 1 млн грн.

У Яреськівську загальноосвітню школу імені Ф.П. Борідька спрямували близько 2,6 млн грн на капітальний ремонт даху з облаштуванням мережевої сонячної електростанції. Дитячий садочок «Пролісок» Шишацької районної ради також не залишився без уваги: тут на капітальний ремонт даху виділили 1,2 млн грн.


Ковалівка — село Шишацького району, 91% сільського бюджету складає рента, що сплачує ДТЕК Нафтогаз. На ці кошти замінили вікна у Ковалівській ЗОШ, встановили станції очистки питної води, відремонтовували дороги — як під’їздні, так і сільські. 

Для надання медичних послуг у сільську амбулаторію купили кардіограф за 54,1 тис. грн, електронні аналізатори за 192,7 тис. грн. У цьому році планується відкрити для населення безкоштовний реабілітаційний центр, щоб жителі могли оздоровлюватися після лікування. 


Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар