суботу, 19 жовтня 2019 р.

У ЯРЕСЬКАХ ВІДБУЛИСЯ ГРОМАДСЬКІ ЗБОРИ ЩОДО СТВОРЕННЯ ОТГ

18 жовтня пройшли громадські слухання мешканців села Яреськи, на яких яреськівчани одноголосно підтримали ініціативу сільської ради про створення спільно з Федунською сільрадою Яреськівської ОТГ з центром у Яреськах.


У Яреськах відбулися громадські слухання щодо добровільного об'єднання територіальних громад Яреськівської і Федунської сільських рад. На збори завітали понад півсотні людей. Участь у них взяли мешканці села Яреськи, депутати сільської ради, голова сільради Валентина Палівода, депутати районної ради Володимир Явтушенко, Олена Кіріченко і Віталій В'юн. 

Сільська голова Яреськок Валентина Палівода головувала на засіданні. Вона зачитала рішення 47 сесії сільської ради "Про початок громадського обговорення щодо ініціювання добровільного об'єднання територіальних громад на території Яреськівської сільської ради", прийняте 8 жовтня цього року.

Потім сільська голова почала згадувати історію створення ОТГ у Яреськах з 2015 року. Зокрема, повідомила, що тоді цьому завадили, так звані, "депутати Скочка", а голова Шишацької громади Олександр Тутка, наче б то, ініціював проти неї відкриття кримінальної справи за фальсифікацію документів. Пізніше, справа  була закрита за фактом відсутності складу злочину. 

Валентина Палівода також вчергове наголосила, що Яреськи не хочуть об'єднуватися з Шишацькою ОТГ

Натомість, мешканці, які брали участь у зборах, звинуватили сільську голову, що вона з 2015 року навмисно затягувала процес створення об'єднаної громади. І хоча люди одноголосно проголосували за ініціативу створення ОТГ з Федунською сільрадою, більшість у це не вірять і відкрито прогнозують, що наймовірніше, Яреськи таки об'єднаються з Шишацькою громадою.

Відео громадських слухань:

Немає коментарів:

Дописати коментар