четвер, 24 жовтня 2019 р.

ПАВЛУ ФУКСУ ПОГОДИЛИ ГЕОЛОГІЧНЕ ВИВЧЕННЯ ГАЗОВОГО РОДОВИЩА НА ШИШАЧЧИНІ

Полтавська обласна рада погодила надання дозволу компанії російського олігарха Павла Фукса на геологічне вивчення, дослідно-промислову розробку і видобування природного газу без проведення аукціону на території Шишацького району, у зв’язку з розширенням меж раніше наданого у користування родовища.

Облрада сьогодні на 27 сесії погодила Державній службі геології та надр України надання без проведення аукціону ТОВ "Надра Вест Груп" спеціальний дозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) газу сланцевих товщ, природного газу, конденсату Бутівсько-Миргородської площі на території Миргородського, Великобагачанського та Шишацького районів у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр.

Загальна площа ділянки складає 128,6 кв.км. Раніше вона розміщалася у Великобагачанському і Миргородському районах. Сьогодні облрада дозволила розширити її межі на територію Шишацького району неподалік села Яреськи. Депутати від Шишаччини Валерій Капленко і Віктор Скочко були відсутні при голосуванні за це рішення. 

На минулому засіданні сесії 17 вересня депутати облради відмовили ТОВ "Надра Вест Груп" у наданні цього дозволу. Але вже через місяць змінили свою думку.

Про ТОВ "Надра Вест Груп" відомо, що воно зареєстроване 9 місяців тому - 5 грудня 2018 року. Статутний капітал підприємства складає лише 10 000 грн. Юридична адреса - м. Київ, вул. Западинська, 13а. Керівник - Марія Мартиненко. Кінцевим власником компанії є відомий бізнесмен з близького Володимиру Путіну оточення Павло Фукс, який кілька років тому почав вести бізнес в Україні.

Павло Фукс

Нагадаємо, що це вже друге родовище на Шишаччині, яке потрапило в руки Павла Фукса. Минулого року депутати облради надали спецдозвіл на промислову розробку на території району газового родовища Дружинінської площі його компанії ТОВ "Іст Юроуп Петролеум".


Видобуток газу на найбільшому газовому родовищі на Шишаччині - Семеренківському - нині належить компанії українського олігарха Рината Ахметова  "ДТЕК "Нафтогазвидобування"

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар