середу, 2 жовтня 2019 р.

ОКСАНА РОШКА ІЗ ВОСКОБІЙНИКІВ ПЕРЕМОГЛА НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ З СУМО (ВІДЕО)

Учениця Воскобійницької загальноосвітньої школи Оксана Рошка здобула золото Чемпіонату Європи з сумо.


Днями в Угорщині відбувся юніорський Чемпіонат Європи з сумо.  Змагання відбувалися з 26 по 29 вересня в місті Сігетсентміклош. 

У складі збірної України у змаганнях брали участь сумоїстки з Полтавщини, які завоювали п’ять медалей різного ґатунку.

Серед них - учениця Воскобійницької школи Оксана Рошка, яка перемогла у юнацькій категорії до 14 років, у ваговій категорії - до 50 кг. 


Інші призові місця здобули полтавка Руслана Приходько (два золота), Вероніка Терешонок (срібло) і Вікторія Волоцька (бронза) з Великих Сорочинців.


Оксана Рошка займається сумо з 11 років. У вересні 2017 року вона двічі виборола золото на Чемпіонаті України з сумо. На тому ж Чемпіонаті воскобійничанка Каріона Білоус здобула срібну і бронзову медалі, а їх земляк Ростислав Білоус - завоював бронзу.

У березні 2018 року Оксана Рошка завоювала срібло Всеукраїнського турніру з самбо.  

У вересні 2018 року воскобійницькі сумоїстки Оксана Рошка і Каріна Білоус здобули золоті нагороди на Чемпіонаті України і привели збірну Полтавщини до загальнокомандної перемоги. 

А в листопаді 2018 року Оксана Рошка і Каріна Білоус вибороли золоті нагороди на Чемпіонаті Європи з сумо в Естонії.

Оксана мріє виступити на Чемпіонаті Світу, але там можна брати участь лише з 18 років. Тож, поки що буде продовжувати тренуватися і змагатися у юніорських турнірах.

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар