четвер, 24 жовтня 2019 р.

УЧНІ ВОСКОБІЙНИЦЬКОЇ ШКОЛИ ТУРБУЮТЬСЯ ПРО БЕЗПЕКУ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

У рамках Всеукраїнського змагання Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine з безпеки дорожнього руху, учні та вчителі Воскобійницької загальноосвітньої школи ініціювали встановлення зупинки для шкільного автобуса.


У Воскобійницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів створили команду із представників учнівського, педагогічного та батьківського колективу для участі у Всеукраїнському змаганні Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine.

Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine –  це Всеукраїнське змагання з безпеки дорожнього руху для дитячо-молодіжних команд - активістів з усієї України.

Команди проводять громадські молодіжні акції з безпеки дорожнього руху та тестування на знання правил дорожньої безпеки, а фото- та відео- звіти про виконання кожного етапу публікують у Facebook з хештегом #SpeakUpUkraine. 

Для виконання другого завдання команді з Воскобійників необхідно було виявити проблему, яка становить загрозу життю та здоров'ю дітей, та яку можна вирішити в найкоротший термін.

Для учнів Воскобійницької ЗОШ, зокрема дітей із села Романки Воскобійницького старостинського округу, такою проблемою є відсутність автобусної запинки на місці посадки/висадки пасажирів шкільного автобуса. 

У селі Романки проживає близько двох десятків дітей  різного віку, які  підвозяться шкільним автобусом. Але обладнаного навісу  для маленьких пасажирів  на місці зупинки автобуса немає. Тому, часто діти змушені чекати транспорту під дощем, сильним вітром, снігопадом. Стара цегляна зупинка знаходиться далеко від визначеної та затвердженої зупинки шкільного автобуса. 

Команда звернулася 18 жовтня 2019 року з листом до голови Шишацької селищної ради Олександра Тутки про допомогу, аби вирішити проблему. 


24 жовтня 2019 року надійшла офіційна відповідь від очільника громади, у якій він повідомив, що виконком селищної ради прийняв рішення виготовити і встановити автобусну зупинку в селі Романки 2020 року.

Нагадаємо, нещодавно Шишацька селищна рада за рахунок освітньої субвенції придбала для Воскобійницької ЗОШ новий шкільний автобус.

Немає коментарів:

Дописати коментар