четвер, 19 травня 2022 р.

17 ТРАВНЯ ВІДБУЛАСЯ XVI ШИШАЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

17 травня відбулася XVI сесія Шишацької селищної ради за участі селищного голови, його заступників, депутатів та окремих керівників галузей, на якій розглянули 14 питань.


Це була друга за рахунком сесія під час воєнного стану. Перша відбулася ще у березні, у стислому форматі, винятково для спрямування коштів на оборонні потреби.

На останній сесії депутати прийняли рішення "Про засудження збройної агресії Російської Федерації проти України та підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів, державного суверенітету і незалежності України" і схвалили відповідну Заяву

Крім цього, депутати прийняли ряд соціально спрямованих рішень. Зокрема, затвердили розпорядження селищного голови, прийняті у міжсесійний період, які здебільшого стосувалися долі соціально незахищених категорій громадян. 

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України до стаціонарного відділення Центру надання соцпослуг Шишацької селищної ради у Яреськах на повне утримання влаштовали десять людей похилого віку, осіб з інвалідністю, учасників бойових дій у Другій світовій війні та ветеранів праці. Цих людей, в основному одиноких, або родичі яких не в змозі подбати про них, вивезли із зони бойових дій і доправили до Шишаків волонтери. Найстаршій з евакуйованих – 94 роки. Наші соціальні служби подбали про поселення людей та відновлення їхніх документів, отримання ними статусу внутрішньо переміщених осіб.

Нині у стаціонарі залишаються вісім людей похилого віку з числа ВПО. Одна людина, на жаль, померла, іншу волонтери перевезли до родичів. Крім цього, стаціонарне відділення, як у мирний час, так і зараз,залишається надійним прихистком для одиноких людей – постійних мешканців нашого краю. Нині їх проживає тут п'ятнадцять осіб.

Також депутати на звернення Центру первинної медико-санітарної допомоги внесли зміни до програми "Турбота" і спрямували близько 1 млн 760 тис грн на лікарські засоби та спеціальне дієтичне харчування жителям нашої громади з рідкісними захворюваннями. Підтримали коштами Шишацьку лікарню, місцеву пожежну охорону, інші структури та відділи громади за найнеобхіднішими запитами, в основному – на відшкодування енергоносіїв.

Як і на попередній сесії, були забезпечені коштами оборонні потреби. 

Зі значних асигнувань також варто відзначити спрямування з селищного бюджету 1 млн 775 тис грн на виконання заходів програми "Питна вода": виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення капітального ремонту артезіанської свердловини у селі Михайлики.

Депутати затвердили й звіт про виконання Шишацького селищного бюджету за І перший квартал 2022 року по доходах у сумі 62 675 030 грн та видатках – 57 819 713 грн.

На сесії розглянули також особисті заяви депутатів селищної ради Віталія Валентиновича Коробки та Юрія Анатолійовича Мирошниченка, обраних за списком Політичної партії "Опозиційна Платформа - За Життя" про припинення ними депутатських повноважень і задовольнили їх, прийнявши відповідне рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар