пʼятницю, 27 травня 2022 р.

ШИШАЦЬКА ГРОМАДА ОТРИМАЄ ДОПОМОГУ ДЛЯ ПРИХИСТКУ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Шишацька громада отримає допомогу від Програми "U-LEAD з Європою" для облаштування прихистків, у яких проживатимуть переселенці.


Полтавська область з перших днів російської агресії стала прихистком для багатьох людей, які вимушено залишили свої домівки через активні бойові дії. Наразі Полтавщина прихистила вже близько 180 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Основним завданням для тилових громад у відносно безпечних регіонах є забезпечення переселенців тимчасовим житлом, продовольством та предметами першої необхідності.

Програма U-LEAD базується на невідкладних потребах громад і формує вантажі з базових речей першої необхідності. Були створені набори "Прихисток" та "Освітлення", до складу яких увійшли: намети, похідні ліжка, каремати, спальні мішки, ковдри, баки для питної води на 1000 літрів, генератори, базові та гігієнічні набори для ВПО.

Днями Білоцерківська, Градизька, Глобинська, Козельщинська і Хорольська громади отримали перші набори гуманітарної допомоги "Прихисток". Аналогічну допомогу отримають ще 5 громад: Шишацька, Миргородська, Мачухівська, Нехворощанська та Чутівська.


Довідка: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. 

Немає коментарів:

Дописати коментар