четвер, 19 травня 2022 р.

ЧИ ПАТРІОТ - ГОЛОВА ШИШАЦЬКОЇ ГРОМАДИ?

"Шишаччина" проаналізувала чутки про те, чи може голова Шишацької громади виявитися зрадником України.


У Шишаках і громаді точаться розмови про те, що очільник селищної ради Олександр Тутка може виявитися "зрадником України". Мешканці аргументують це тим, що голова громади публічно не висловлюється і не робить заяв, з яких можна було б зрозуміти його позицію щодо війни з росією. 

У виданні "Шишаччина" вирішили розібратися з цим питанням, бо кількість розмов і чуток про це останнім часом, відверто кажучи, зашкалює.

Тож, наш незалежний погляд:

Історія Олександра Тутки

Олександр Іванович Тутка - корінний шишачанин. Він народився у Шишаках 1972 року. У Полтаві здобув дві вищі освіти - зоомеханіка у сільськогосподарському інституті (нині - Аграрний університет) та вчителя фізкультури у Полтавському державному педагогічному університеті імені В.Короленка. Працював зоотехніком у колгоспі імені Ілліча у Шишаках та керівником відділу з питань молоді та спорту Шишацької РДА.

Свою політичну кар'єру розпочав у Партії регіонів. Він цієї політсили і був вперше обраний головою Шишацької селищної ради 2010 року. 

Після перемоги Євромайдану Шишацька районна організація Партії регіонів розділилася. Більша частина партійців сформували осередок Аграрної партії України, інша частина - Опозиційний блок.

2015 року Олександр Тутка балотувався і був обраний головою селищної ради від Аграрної партії.

За той період свого головування запам'ятався тим, що підтримував групу місцевих колаборантів, яким не сподобалося перейменування вулиць у Шишаках з імен комуністичних діячів на національних діячів України. Найбільший спротив у місцевих комуністів викликали нові назви вулиць Кирила Осьмака (екс-Леніна), Симона Петлюри (екс-Фурманова) та Івана Сірка (екс-Якубовського). Але селищній раді не вдалося позбавити вулиці нових назв. Завдяки спротиву місцевих патріотів та звернень до суду.

2020 року Олександр Тутка балотувався і був обраний головою селищної ради від партії "Довіра" - політсили ще одного колишнього регіонала, прихильника "диктаторських законів Януковича" нардепа Олега Кулініча. 

Позиція Олександра Тутки щодо війни України з росією

16 лютого Олександр Іванович очолив Марш Єднання у Шишаках. Відео заходу можете переглянути у нас на YouTube.

Коли почалося повномасштабне військове вторгнення росії в Україну, 24 лютого після обідньої перерви прес-служба селищної ради опублікувала на сторінці голови громади у Facebook заяву наступного змісту:


У цій заяві голова Шишацької громади визнав факт початку війни, але не назвав ворога, проти якого ми воюємо. Також закликав тримати спокій, обєднуватися і висловив впевненість у перемозі. А от із фразою "Тримаймо зв'язок" він таки злукавив. Бо не виходив на зв'язок з громадськістю так часто, як того очікували жителі громади. І саме недостання комунікація з громадськістю, на нашу думку, і викликала поширення тих чуток, про які йдеться вище.

Наступну заяву очільник громади Олександр Тутка опублікував рівно через місяць - 24 березня ввечері. У ній, зокрема, вже визнав факт "російського повномасштабного вторгнення в Україну". Також висловивив співчуття загиблим у війні, свою гордість за всіх українців і земляків, та закликав боротися "ще з більшою самовіддачею".


Наступне звернення від голови Шишацької громади опублікували знову через місяць - 24 квітня, з нагоди Великодня. У вітанні з Воскресінням Христовим Олександр Тутка також подякував усім небайдужим і волонтерам, які "з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну взяли на себе нелегку ношу".


7 травня з нагоди Дня пам'яті та примирення очільник Шишаччини підтримав позицію "Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!".


А 17 травня Шишацька селищна рада на чолі з Олександром Івановичем Туткою прийняла рішення "Про засудження збройної агресії Російської Федерації проти України та підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів, державного суверенітету і незалежності України". Голова громади голосував ЗА це рішення й особисто підписав його.


Цього разу Шишацька селищна рада категорично засудила розпочате 24 лютого 2022 року російською федерацією повномасштабне воєнне вторгнення в Україну, збройну агресії проти України та повну зневагу з боку рф до міжнародного права i суверенітету нашої країни. 


Тож, на думку незалежної і незаангажованої редакції "Шишаччини", голова Шишацької селищної ради Олександр Тутка не є зрадником України. 

А що думаєте ви з цього приводу? Чи маєте інші аргументи? Висловлюйте свої думки у коментарях.

Слава Україні! Слава Шишаччині!

4 коментарі:

  1. шо там читати? сашко придивився на чієму боці перевага і приняв рішення через місяць початку вторгнення. То хитрий лис, як і вся його братія в апараті.

    ВідповістиВидалити
  2. Аби ще голова селищної ради знав, що він пише і коли? І яку позицію в дописах висловлює )))) А бо хоча б був зареєстрований у фейсбукові, щоб мати доступ до сторінки з своїм фото.

    А якщо без жатрів, то на мою думку, під час війни хто зрадник хто ні мають вирішувати компетентні органи реагуючи на правильно складені папери. А не навіть самі розумні і обізнані громадяни чи навіть громадські організації.

    Так як в мирний час людьми керує бажання жити краще, чи не жити гірше, а в військовий час: страх та ненависть. А це не кращі порадники.

    ВідповістиВидалити
  3. Він як і попередні президенти( до Зеленського) 10 років ганебного крадівництва та керування громадою. Що зроблено для розвитку громади? Де розвиток хоча б якогось виробництва. Де підтримка малих фермерських підприємств? Де підтримка малого бізнесу? Він, як і зборище депутатів, ставленики то Астарти то інших агро формувань, власники "горе" бізнесу крутять коштами та землею громади як їм забагнеться. Таке керівництво тихо знищує в минулому квітучий та добре розвинутий Шишацький район. Ганьба таким можновладцям, які за час вторгнення рашистіа на наші землі, землі України, аж чотирьми чи трохи більше постами підтримали громадян, і то на свята. Про цінову політику в громаді годі вже говорити - в нас тут живуть одні "багачі" судячи по цінниках на всі товари. Так, що зрадник і він і всі хто має змогу збагачуватися на простих людях, дітях, тепер і воїнах. На превеликий жаль....

    ВідповістиВидалити
  4. Якщо він сповідував цінності партії обригианалів то ніяких пояснень не треба. Однозначно потенційний колаборант.

    ВідповістиВидалити