середу, 9 серпня 2017 р.

З 2018 РОКУ ЖИТЕЛІ КОВАЛІВКИ ВІДЧУТНО ВТРАЧАТИМУТЬ, ЯКЩО НЕ ПРИЄДНАЮТЬСЯ ДО ШИШАЦЬКОЇ ОТГ

Ковалівська сільська рада повинна невідкладно приєднуватися до Шишацької ОТГ, - вважає депутат Шишацької райради.



Депутат Шишацької районної ради Віталій В'юн у своєму відеозверненні до жителів Шишаччини розповів про колосальні фінансові втрати жителів Ковалівки з наступного року, якщо Ковалівська сільська рада не об'єднається з Шишацькою територіальною громадою.

Він наголосив, що з 1 січня 2018 року вступає в дію Закон України "Про внесення змін до бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату" від 20.12.2016 року. Цей закон передбачає, що з 5% рентної плати об'єднані громади отримуватимуть в бюджет 3%, а сільські ради - лише 1%.

Депутат райради повідомив, що 3% ренти з розрахунку на одного жителя всієї громади - це значно більша сума, ніж 1% для мешканця однієї сільської ради. Особливо, враховуючи масштаби видобування газу з найбільшого в Україні газового родовища, а також те, що тут починають бурити 4 нові свердловини, із-за чого кількість видобутого газу значно зросте.

Для прикладу, у 2015 році дохід "Нафтогазвидобування" склав 5 043 500 000 грн., з них - чистого прибутку - 1 923 562 000 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар