неділю, 27 серпня 2017 р.

У ЯРЕСЬКАХ І ШИШАКАХ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА

День Державного Прапора України 23 серпня 2017 року на Шишаччині видався щедрим на події. Офіційне відзначення свята пройшло у Яреськах і Шишаках.

У селі Яреськи на базі новоствореної опорної школи району пройшла обласна інструктивно-методична нарада для керівників методичних служб Полтавської області «Нова українська школа: завдання методичних служб на 2017-2017 н.р».

«Варто відзначити, що на територію району функціонують 2 опорних школи. Для педагогічних працівників стоїть важливе завдання: виховати освічених патріотів, багатогранну особистість, і я певен того, що український вчитель з цим завданням справиться. Без вчителя патріота не може бути ні нової школи, ні нового суспільства, ні вільної України», - зазначив заступник голови РДА Юрій Онацько.

Учасники наради мали змогу ознайомитися з роботою дошкільного навчального закладу «Пролісок», обладнаного за останніми освітянськими вимогами та ознайомитися з перспективами роботи опорного навчального закладу «Яреськівська загальноосвітня школа I-III ступенів ім.Ф.П.Борідька».

Нагадаємо, що 22 серпня у Шишацькій обласній гімназії-інтернат для обдарованих дітей відбулася обласна педагогічна конференція за участю заступника міністра освіти і науки України.

У Яреськах, після наради, педагоги стали учасниками флешмобу, присвяченого Дню Державного Прапора України та Дню Незалежності держави.

Почесна хода з десятиметровим синьо-жовтим полотнищем Державного Прапора України за участю учнівської молоді, керівництва району, учасників АТО, працівників органів місцевого самоврядування та громадськості району відбулася до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Біля підніжжя пам’ятника Кобзарю поклали квіти і провели мітинг з нагоди державних свят.



Цього ж дня в рамках проведення плану заходів з відзначення Дня Державного Прапора та 26-ї річниці незалежності України у центрі селища Шишаки провели почесну ходу з десятиметровим полотнищем Державного Прапора України за участю керівництва району, учасників АТО, 26-річних молодих людей - ровесників незалежності України, працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості району.

На площі біля селищного будинку культури працівники Шишацької бібліотеки провели флешмоб, присвячений державним святам.



Офіційна частина заходів пройшла у Шишацькому селищному будинку культури, де відбулося урочисте святкування «Із річницею, незалежно Україно!»

У фойє закладу культури розмістили фотовиставку «Хвилюючі миті фронтового життя», присвячену воїнам-землякам, та тематичну експозицію Шишацького краєзнавчого музею.

Керівники району вручили Почесні грамоти колективам та землякам, які своєю сумлінною та натхненною працею звеличують рідний край.

Шишацький військовий комісар висловив слова вдячності учасникам АТО за мужність та військову звитягу, нагородив державними відзнаками.




Родзинкою концертної програми став виступ зразкового танцювального колективу"Юмана" Яреськівської загальноосвітньої школи I-III ступенів ім. Ф.П.Борідька з піснею про Україну у виконанні Ніни Аксельрод.


Немає коментарів:

Дописати коментар