середу, 16 серпня 2017 р.

ШИШАЦЬКА ГРОМАДА ЗАПОЧАТКОВУЄ СОЦІАЛЬНУ РЕАБІЛІТАЦІЮ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

У Територіальному центрі соціального обслуговування та надання соціальних послуг Шишацької селищної ради планують відкрити відділення реабілітації дітей-інвалідів.

15 серпня за ініціативи директора Шишацького селищного територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Світлани Васильченко у відділенні денного перебування територіального центру відбулося засідання "круглого столу" з питань надання послуг соціальної реабілітації дітей-інвалідів на тему: "Участь громади у вирішенні важливих питань дитячої реабілітації".

У заході приймали участь працівники територіального центру, а також батьки дітей-інвалідів.

Фото: shyshacka.gromada.org.ua

Світлана Васильченко звернула увагу на те, що в Шишацькому районі проживає чимало дітей-інвалідів, і всі вони потребують уваги, турботи та суспільно-трудової адаптації, згідно з їх індивідуальними здібностями.

З відкриттям відділення дитячої реабілітації в Територіальному центрі, котре планується незабаром, послуги будуть спрямовані на відновлення оптимального фізично-інтелектуального, психічного і соціального рівня життєдіяльності осіб з метою сприяння їх комфортної інтеграції в суспільство. 

Виділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів в окрему самостійну групу є життєво необхідним у зв’язку з їх беззахисністю, важкістю соціальної адаптації в суспільстві. Це пов’язано з особливими умовами, у яких відбувається формування особистості даної групи дітей.

Крім того, батьки особливих дітей підтримали взаємодію органів місцевого самоврядування з громадськістю, спрямовану на залучення жителів громади до активної участі в сфери соціального розвитку через подання проекту облаштування спеціалізованого дитячого майданчика та відкритого голосування в рамках "Бюджету участі".

Немає коментарів:

Дописати коментар