понеділок, 23 липня 2018 р.

В ОДА ПЛАНУЮТЬ ЗАКРИТИ ЯРЕСЬКІВСЬКЕ ПТУ №56

У Полтавській облдержадміністрації планують ліквідувати Яреськівське ПТУ № 56, шляхом приєднання до Миргородського ПТУ № 44.

Про це у Facebook, посилаючись на інформацію з обласного Департаменту науки та освіти, повідомив депутат Шишацької районної ради Віталій В'юн.

Таким чином, у Шишацькому районі не залишиться жодного навчального закладу, де можна буде отримати професійну освіту.


Яреськівське ПТУ № 56, свого часу, розпочинало свою діяльність 1 липня 1987 року як Яреськівський філіал Миргородського СПТУ №44. Заклад створили для забезпечення сільськогосподарських підприємств Шишацького району кваліфікованими робітниками.

17 січня 1994 року, відповідно Наказу Міністерства освіти України та Розпорядження представника Президента України в Полтавській області, філію СПТУ № 44 м. Миргород реорганізовали в самостійний навчальний заклад, присвоївши училищу № 56.

З того часу в Яреськівському ПТУ співіснують відділення сільськогосподарського профілю та легкої і харчової промисловості.


"Нині, ринок праці в Україні найбільше потребує слюсарів, електрозварників, токарів, пекарів, водіїв, продавців, кухарів, трактористів і працівників з обслуговування сільськогосподарської техніки. Деякі з цих професій можна здобути, навчаючись у Яреськівському ПТУ № 56.

Молодь неохоче йде навчатися до ПТУ, бо там застаріла матеріально-технічна база, що не дає можливості отримати якісну сучасну освіту високого рівня. Тому, потрібно допомагати навчальним закладам на місцевому і державному рівні. І там, де потреба у фахівцях і кваліфікованих робітниках велика, ПТУ потрібно залишати, а не скорочувати", - говорить депутат райради Віталій В'юн.

Немає коментарів:

Дописати коментар