суботу, 21 липня 2018 р.

ГУРТ "ЧОРНОБРИВЕЦЬ" ЗДОБУВ ПЕРЕМОГИ НА ДВОХ МІЖНАРОДНИХ ФЕСТИВАЛЯХ

Учасники шишацького фольклорно-етнографічного гурту "Чорнобривець" здобули перемоги на Міжнароному дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі народної музики "Золоте зерно" та на міжнародному фестивалі мистецтв "Зірки Греції".

Для учасників фольклорно-етнографічного гурту "Чорнобривець" (керівник - заслужений працівник культури України Валентина Миколаївна Луценко) літні канікули розпочалися плідною працею, за яку колектив отримав почесне перше місце на Міжнароному дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі народної музики "Золоте зерно", який проходив з 31 травня по 3 червня у Київському Палаці дітей та юнацтва.


Кожен день виступу по-своєму відрізнявся. У перший день приїзду відбулося урочисте відкриття і концерт учасників фестивалю-конкурсу. Першого червня у Палаці пройшов святковий концерт до Міжнародного дня захисту дітей. 2 червня відбувся конкурсний день, а наступного дня -  гала-концерт та нагородження учасників фестивалю-конкурсу "Золоте зерно".


У складі журі конкурсу взяли участь відомі музиканти, співаки, діячі мистецтв України, Франції та Білорусії . Крім конкурсних днів, довгих репетицій та виступів, нашому колективу провели цікаву екскурсію по відомих місцях Києва. 


Загалом, учасникам дуже сподобався фестиваль-конкурс. «Чорнобривець» з великою гордістю відстоював творчі надбання нашого краю. Перемога в цьому конкурсі ще раз показує старання колективу та відданість улюбленій справі. "Чорнобривець" нагородили дипломом лауреата 1 ступеня, медаллю і тамбурином, про який діти давно мріяли.


Головним здобутком нашого колективу стала перемога на міжнародному фестивалі мистецтв "Зірки Греції", що проходив на мальовничому півострові Халкідікі у містечку Каліфея, яке розташоване на березі Середземного моря. Поїздка тривала з 26 червня по 6 липня. «Чорнобривець» став володарем гран-прі та отримав чотири перші місця.  За  перемогу у конкурсі нашому колективу було вручено ошатні кубки, почесні дипломи та, на згадку про фестиваль, кожного з учасників нагородили медаллю. 

Чарівний і мелозвучний спів дівчат не залишив байдужими журі та усіх учасників фестивалю, невидимими смичками він торкнувся струн душі кожного, залишивши приєні спогади. Лауреатами першого ступеня були відзначені ансамбль «Вишиванка» (Ілона Величко, Наталія Колотай, Аміна Дмитренко, Ілона Мураховська, Світлана Пономарьова, Єлизавета Матвієнко), а також вокалісти різної вікової категорії: Аміна Никифорова, Аміна Дмитренко та Артур Мураховський.


Учасники "Чорнобривця" проживали на території готельного комплексу Macedonian Sun Hotel , що розташований на березі теплого Середземного моря. Навкруги - красиві краєвиди, ошатної  фасади будинків, зелене море дерев та кущів. Греція – це мальовнича країна, її мешканці привітні та гостинні. На території готелю юних талантів з Шишаччини чекала цікава розважальна програма, великий басейн із прозорою водою, ошатний «шведський стіл», безкрайнє море з яскравим бірюзовим відливом та безліч щасливих подій, що сталися з ними впродовж відпочинку.

Кожній з перемог "Чорнобривця" учасники творчого колективу рішуче завдячують талановитому керівнику Валентині Миколаївні Луценко, бо саме вона розкриває в молодих душах любов і талант до народного співу. Саме вона завжди підтримує  та вірить в кожного, і в їхні сили. 


Надалі на "Чорнобривець" чекають ще більше великих перемог та захоплюючих подорожей, до яких вони невпинно готуються.

Про здобутки творчого колективу розповіла його учасниця Ілона Величко.

Немає коментарів:

Дописати коментар