понеділок, 16 липня 2018 р.

ОБЛАСНА РАДА НАДАЛА ДОЗВІЛ НА РОЗРОБКУ ГАЗОВОГО РОДОВИЩА НА ШИШАЧЧИНІ КОМПАНІЇ РОСІЙСЬКОГО ОЛІГАРХА ФУКСА

Депутати Полтавської обласної ради надали спецдозвіл на промислову розробку  газового родовища Дружинінської площі на території Шишацького району компанії російського бізнесмена Павла Фукса.


На Двадцятій сесії Полтавської обласної ради, яка відбулася 12 липня, депутати проголосували за надання 10 спецдозволів на видобуток газу та нафти ТОВ «Іст Юроуп Петролеум». Відповідні звернення на розгляд облради надійшли від Державної служби геології та надр України. 

«Іст Юроуп Петролеум» просив розширити межі вже існуючих ліцензованих ділянок. Так, більшістю голосів депутати надали дозволи на промислову розробку 10 родовищ (без проведення аукціону) на Полтавщині. Серед них - Дружинінська площа на території Шишацького району.

Результати голосування "наших" депутатів:
- Капленко Валерій Ілліч (БПП) - За
- Скочко Віктор Миколайович (АПУ) - За
- Соловей Сергій Андрійович (УКРОП) - За



За даними сайту enkorr, ТОВ «Іст Юроуп Петролеум» (East Europe Petroleum LLC) раніше називалась «Голден Деррік» і належала екс-міністру енергетики, часів правління Віктора Януковича, Едуарду Ставицькому, який після подій на Майдані втік з країни і нині перебуває в Ізраїлі під прізвищем Розенберг, адже його оголошено у розшук Інтерполом.


Власниками «Іст Юроуп Петролеум», як і раніше, в Держреєстрі вказані Hartlog Limited та НАК «Надра України». Остання володіє 33%. Решта 67% — належить офшору Hartlog Limited з орбіти власника MosCityGroup, великого російського бізнесмена Павла Фукса. Останній тепер володіє долею Едуарда Ставицького. Павло Фукс також відомий скупкою токсичних активів в оточення Віктора Януковича.

Компанія «Іст Юроуп Петролеум» має й Полтавську філію, офіс якої зареєстрований за адресою: вул. Маршала Бірюзова. 53.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький повідомив виданню «Полтавщина», що облраді не відомо, як раніше називалась компанія «Іст Юроуп Петролеум»:

- Це не входить до компетенції обласної ради. Надійшло звернення від Держгеонадр, депутати розглянули проекти рішень на засіданні комісії, підтримали.

Дружківська площа газових запасів Шишацького району була серед 17 нафтогазових родовищ, що у листопаді 2014 року у держави відсудили на користь фірми, яка пов’язана з Едуардом Ставицьким.


Нагадаємо, що на території Шишацького району розташоване також найбільше в Україні та найглибше в Європі - Семеренківське газоконденсатне родовище, яке розробляє компанія олігарха Ріната Ахметова "ДТЕК".


Немає коментарів:

Дописати коментар