суботу, 21 липня 2018 р.

РОДИНІ АНДРІЯ КУЛЯГІНА ВІДШКОДУЮТЬ ВАРТІСТЬ ПРИДБАНОГО ЖИТЛА

Родина Героя АТО Андрія Кулягіна отримає компенсацію за самостійно придбане житло.

Чотири роки тому, 21 липня 2014 року, молодий 21-річний Герой із Шишаччини Андрій Кулягін поклав життя за Україну у селі Піски Ясинуватського району, поблизу Донецька.


Під час свого останнього бою, завдяки героїчним та рішучим діям, екіпаж танку Андрія стримав контратаку елітного підрозділу терористів "Кальміус", що дало змогу підрозділам батальйонної тактичної групи 93 окремої механізованої бригади закріпитися та виконати бойове завдання.


14 листопада 2014 року Указом Президента України "Про відзначення державними нагородами України" за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшого солдата Кулягіна Андрія Олександровича нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

У січні 2015 року за вагомі особисті заслуги перед Полтавщиною та Україною, за зразкове виконання військового і громадянського обов’язку, мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України ім'я Андрія Кулягіна було занесено до Книги Пошани Полтавської обласної ради (посмертно).

30 березня 2016 року Шишацька районна рада присвоїла Андрію звання Почесного громадянина Шишаччини посмертно.

2 квітня 2017 року Андрій Кулягін нагороджений орденом "Народний Герой України" посмертно.


Цього року, відповідно рішень органів місцевого самоврядування, батьки Андрія отримають компенсацію за придбання житла у розмірі 252 500 грн. Кошти будуть відшкодовані на умовах співфінансування за рахунок Шишацького селищного (50%) і Полтавського обласного (50%) бюджетів. Порядок виплати грошової компенсації та відповідні зміни до Програми соціального захисту населення "Турбота" затвердили депутати Шишацької райради на засіданні ХХVIII сесії 20 липня 2018 року, - про це на власній сторінці Facebook повідомив депутат районної ради Віталій В'юн.

Немає коментарів:

Дописати коментар