середу, 16 грудня 2020 р.

ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ НА ШИШАЧЧИНІ - 2020

Кількість населення Шишаччини зменшується.


Чисельність населення у Шишацькому районі (Шишацька громада і село Ковалівка) станом на 1 жовтня 2020 року складала 19 297 осіб.

Такі дані оприлюднило Головне управління статистики у Полтавській області. 

Розрахунки чисельності населення зроблені на основі адміністративних даних щодо реєстрації народження і смерті людей та змін реєстрації місця проживання.

За 9 місяців цього року кількість населення у районі скоротилася на 116  осіб. За цей час на Шишаччині померли 230 людей, народилися 100. Переїхали на постійне проживання з інших районів 167 осіб, виїхали в інші райони 153 людини.

Підсумуємо, що кількість населення Шишаччини з року в рік зменшується. Наприклад, станом на 1 лютого 2018 року в районі проживали 20 022 осіб.

Зменшення населення без статистичних даних помітне і неозброєним оком. Все більше пустих будинків на вулицях сіл, все більше пустих сіл. 

Наприклад, за інформацією з сайту Шишацької громади, чимало сіл уже зараз на межі зникнення. Наприклад, у Гребеняках проживає одна людина, у Яковенщині-Горовій - двоє людей, у Раївці - п'ятеро, у Лещанах, Принцевому - по шестеро, Колодяжному - семеро мешканців.

Немає коментарів:

Дописати коментар