неділю, 13 грудня 2020 р.

ВІДБУЛАСЯ ДРУГА СЕСІЯ МИРГОРОДСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ (ФОТО, ДОКУМЕНТИ)

11 грудня відбулося засідання II сесії Миргородської районної ради VIII скликання, на якому розглянули кілька питань, які стосуються Шишаччини.


У роботі сесії взяли участь депутати з Шишацької громади Михайло Михайлик і Маргарита Хорольська, а також голова Шишацької РДА Сергій Скороход.


Провела засідання голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.


На розгляд сесії винесли 41 питання. Депутати ухвалили рішення, що стосувалися затвердження регламенту ради, положення про постійні комісії та їх склад, обрали голів постійних комісій та склад Президії районної ради.

Депутат райради Михайло Михайлик увійшов до складу постійної комісії з питань освіти, культури, туризму, молоді та спорту, впровадження цифрових технологій. 

Маргарита Хорольська працюватиме у складі постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров'я, материнства та дитинства. 


На засіданні сесії депутати ухвалили рішення про те, що Шишацька, Великобагачанська, Гадяцька і Лохвицька районні ради реорганізуються шляхом приєднання до Миргородської райради. Миргородський район став першим на Полтавщині, де стартував процес реорганізації районних рад відповідно до змін в адміністративно-територіальному устрої.


Також депутатський корпус більшістю голосів підтримав рішення про передачу до власності Миргородської тергромади Миргородської ЦРЛ. Лохвицькій ОТГ передали Лохвицьку ЦРЛ.


17-е питання стосувалося внесення змін до показників Шишацького районного бюджету.


18-им питанням депутати затвердили розпорядження голови Шишацької РДА щодо використання коштів Шишацького районного бюджету, прийняті у міжсесійний період.


Крім цього депутати Миргородської районної ради розглянули електронну петицію щодо ремонту автодороги "Шишаки - Гоголеве - Миргород". Петицію подав мешканець Шишаччини Віталій В'юн і вона набрала потрібну кількість голосів. Найбільше петицію підтримали мешканці Гоголівської громади.


Депутати прийняли рішення направити петицію до Агенства місцевих доріг Полтавської області як балансоутримувача обласних місцевих доріг загального користування для розгляду питання у межах компетенції.

Не підтримав петицію про ремонт дороги лише депутат від ОПЗЖ О.К. Окаянченко. 


Відповідно до графіку роботи, у грудні запланували провести ще одне засідання сесії.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар