пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

МІСЦЕВІЙ ВЛАДІ У ШИШАКАХ АВТОСТАНЦІЯ НЕ ПОТРІБНА?

Керівництво ОТГ і РДА відмежувалися від вирішення проблеми з закриттям автостанції у Шишаках.


Ми вчора повідомляли, що у зв'язку з низьким пасажиропотоком, ТОВ "Полтаваавтотранс" планує закрити автостанцію у Шишаках. 

Нині коштів з продажу квитків не вистачає, щоб підприємство могло повноцінно функціонувати.

"Після відновлення транспортного сполучення навесні ми маємо лише 30% пасажиропотоку, – каже директор "Полтаваавтотрансу" Сергій Бутко. – Утримувати великі приміщення та опалювати їх, платити касирам зарплатню і бути в мінусі ми не можемо. Тож вирішили закривати ті автостанції, які обслуговують мало людей, та де місцева влада не хоче ніяк підтримати нас задля своїх мешканців".

Це означає, що у селищах, де не працюватимуть автостанції, автобуси будуть їздити, однак пасажири не зможуть купити квиток у приміщенні, погрітись чи заховатись від дощу і холоду.

Окремою причиною закриття автостанції є відсутність порозуміння перевізників з місцевою владою. 

Як повідомив керівник ТОВ "Полтаваавтотранс" Сергій Бутко, посадовці Шишацької ОТГ і Шишацької РДА відсторонилися від розгляду можливих варіантів даної проблеми.


Єдиний вихід врятувати автостанцію – допомога місцевої влади та спонсорів, аби вона могла функціонувати. У деяких громадах влада допомагає чи міркує над цим, як от у Градизьку, Нових Санжарах, Решетилівці, Зінькові, Опішні, Лохвиці, Котельві.

Зауважимо, що РДА, хоч і залишається організатором перевезень, за кілька тижнів припинить свою діяльність. У нас залишається один орган для вирішення усіх проблем - селищна рада.

"Головне, щоб було бажання вирішити проблему. Якщо воно буде - варіанти завжди можна знайти", - додав Сергій Бутко.

Нагадаємо, окрім ТОВ "Полтаваавтотранс", які забезпечують автобусні перевезення по області, у громаді працюють також внутрішні перевезення, які організовує місцеве КП "Техкомунбуд". Комунальні автобуси також відправляються від автостанції, там же продаються на їх рейси квитки.

По темі:

Немає коментарів:

Дописати коментар