суботу, 19 грудня 2020 р.

ВІДБУЛАСЯ ДРУГА СЕСІЯ ШИШАЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

18 грудня відбулася ІІ сесія Шишацької селищної ради, на якій рішення приймали після жвавих дискусій.


На сесії були присутні депутат Полтавської облради Валерій Капленко, депутат Миргородської райради Маргарита Хорольська і голова Шишацької РДА Сергій Скороход.

Депутати селищної ради розглянули 22 питання порядку денного. Рішення по деяких з них не викликали зауважень і були проголосовані одностайно. Зокрема, припинення юридичних осіб шляхом приєднання до Шишацької селищної ради – Федунської і Яреськівської сільських рад та виконкому Федунської сільради, утворення Федунського та Яреськівського старостинських округів, припинення комунального підприємства "Добробут" Яреськівської сільради приєднанням до комунального підприємства "Техкомунбуд" Шишацької селищної ради. 


Також депутати спрямували 166 тисяч гривень Шишацькій центральній районній лікарні – на забезпечення функціонування провізорного відділення.

Тривале обговорення викликали питання про регламент роботи селищної ради, затвердження структури та чисельності апарату виконавчих органів селищної ради та встановлення умов оплати праці селищного голови, посадових осіб і службовців апарату та керівників виконавчих органів селищної ради. 

Депутат Віктор Скочко заявив, що регламент, підготовлений на затвердження, написаний з регламенту радянських часів. Наголосив, що Шишацька громада з лідерів системно сповзає до аутсайдерів. Також заперечив проти створення 27 нових посад і зауважив, що потрібно заощаджувати бюджет.


Депутат Владислав Сафонов підтримав сказане Віктором Скочком і запропоновував заощаджувати шляхом скорочення посад землевпорядників,  а кошти спрямувати на підвищення доплат вчителям.


Депутат облради Капленко висловивися, що землевпорядників треба залишити, бо питання землі дуже важливі. Але також підтримав скорочення посад у старостинських округах. Зауважив, що чотири посадовці на округ - то багато. Навів приклад Миргородської громади, де в старостинських округах працюють по троє службовців.


Єдиний проєкт рішення, який не набрав підтримки більшості депутатів - це розширення штату посад селищної ради. Чисельність виконавчих органів селищної ради повинна була зрости на 22 посадовців та 5,5 службових одиниць. Зокрема, це штати нових старостинських округів – Федунського та Яреськівського, служба у справах дітей, відділ економіки і природних ресурсів, відділ управління майном комунальної власності і відділ публічних закупівель.


Жваво обговорювали депутати питання про встановлення зарплати і премії голові громади. Заробітну плату селищному голові встановили у вигляді передбаченого законодавством посадового окладу, надбавок за вислугу років, ранг, високі досягнення у праці – 50%, та щомісячної премії – 100% від посадового окладу. 

Депутат Владислав Сафонов пропонував встановити голові премію у розмірі 10% окладу, але більшість депутатів не підтримали пропозицію. Депутат облради Валерій Капленко зауважив, що у його господарстві навіть "алкоголік отримує 7 тисяч, тож голова громади заслуговує на гідну оплату".

Також, на сесії депутати затвердили персональний склад Виконавчого комітету Шишацької селищної ради

1. Тутка Олександр Іванович – селищний голова;

2. Іваненко Віктор Борисович – секретар селищної ради;

3. Дерій Федір Михайлович – перший заступник селищного голови;

4. Білик Олег Миколайович – заступник селищного голови;

5. Шапка Олександр Володимирович – керуючий справами апарату Виконавчого комітету селищної ради;

6. Василенко Дмитро Васильович – начальник земельного відділу апарату Виконавчого комітету селищної ради;

7. Явтушенко Петро Андрійович – начальник Фінансового управління селищної ради;

8. Караваєва Наталія Миколаївна – начальник Відділу освіти селищної ради;

9. Титаренко Любов Петрівна – начальник Відділу культури і туризму селищної ради;

10. Завалідер Наталія Миколаївна – начальник Відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг селищної ради;

11. Петренко Дмитро Миколайович – начальник Відділу житловокомунального господарства, архітектури та містобудування, головний
архітектор селища;

12. Онішко Світлана Іванівна – економіст Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги";

13. Маслівець Олександр Вікторович – заступник начальника Шишацького відділення поліції Миргородського відділу поліції ГУНП в Полтавській області;

14. Микитченко Віктор Миколайович – директор виробничого підрозділу "Шишацька" ТОВ "Агрофірма "ім. Довженка";

15. Чоп Сергій Олександрович – заступник генерального директора ТОВ "Таргет Сервіс-Агро";

16. Іваниця Віталій Анатолійович – директор опорного закладу "Шишацька спеціалізована школа ім. В.І. Вернадського";

17. Тернавчук Володимир Павлович, ексурсовод Нацонанального музею-заповідника М.В. Гоголя.

18. В'юн Віталій Анатолійович, голова ГО "Молодь Шишаччини ХХІ";

19. Мирошниченко Юрій Анатолійович, приватний підприємець.

Дві останні кандидатури членів виконкому внесли на сесії під час розгляду питання депутати Віталій Голубицький і Владислав Сафонов відповідно.

Прийняті на сесії рішення та поіменне голосування мають бути оприлюднені секретарем селищної ради на сайті Шишацької громади у 5-денний термін.


Наступного тижня депутати мають обговорити у комісіях та прийняти бюджет 2021 року. Також, залишаються не затвердженими старости громади та не прийняте на баланс майно Шишацької районної ради.

4 коментарі:

  1. Хочу працювати алкоголіком у Капленка! Як туди потрапити?

    ВідповістиВидалити
  2. Як може бути ЩОМІСЯЧНА премія? Премія це винагорода за якісь досягнення. А в Шишаках селищний голова щомісячно отримуватиме премію незалежно від результатів роботи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вже саме перебування на тій посаді - величезне досягнення. Не кожен так зуміє "лягти" під аграрну партію, тоді під олігрха.

      Видалити
  3. Будьласка побудуйте невелику православну церкву в с Федунка Шишацькому районі .

    ВідповістиВидалити